Osmanlı´nın Irak cephesinde İngiliz kuvvetlerini yenilgiye uğrattığı Kût´ül Amâre Zaferi´nin 101. yıldönümü dolayısıyla Özel Başarı Okullarının katkıları ile Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan’ı öğrencilerle buluşturdu.

Kût´ül Amâre Zaferi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cemil Meriç´in “Önce kaybolan hafızamızı yeniden inşa etmek zorundayız. Kimiz, neyiz, nasıl bir tarihin çocuklarıyız.” sözleriyle konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu programın açış konuşmasını yaptı.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu devamında alnımızın akıyla anlatabileceğimiz, şanlı bir tarihe sahip olduğumuzu belirterek “Geceye yenilmeyen her insana, ödül olarak bir gündüz ve bir güneş vardır.” diyen Sezai Karakoç’un müjdesini yaşamaya başladık. Gündüz’ü yaşıyor, güneşe uzanıyoruz. Onun için günlük heyecanların ve kaygıların esiri olmadan, yüzyılları, çağları hedef alan hayaller kurmalısınız. İnanın sizlere sadece ülkemizin değil tüm dünyanın ihtiyacı var. " dedi.

Ardından sunumunu gerçekleştiren Araştırmacı Tarihçi Yazar Mustafa Armağan, Kût´ül Amâre Zaferi´nin ikinci bir Çanakkale cephesi olduğunu belirtti. Fotoğraf ve belgelerle zaferin kazanılmasında en büyük paya sahip olan Halil Paşa ve Nureddin Bey´in kahramanlıkları hakkında bilgiler verdi. İngiltere´nin tarihi boyunca unutamayacağı hezimetin etkisini silmek için girişimlerden bahseden Armağan, milletimizin istediği zaman neleri başarabileceğini göstermek bakımından bu zaferi unutmamak ve unutturmamak gerektiğini söyledi.

Zafer komutanları ve ordunun kahramanlıkları karşısında zaman zaman duygusal anların yaşandığı programda Tarihçi Yazar Mustafa Armağan´ın konuşması alkışlarla sık sık kesildi.

Sunum sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, misafir konuşmacıya plaket takdiminde bulundu. Öğrencilerin Mustafa Armağan´a kitaplarını imzalatmalarının ardından program son buldu.