Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi’nin yaz dönemi kampında eğitim gören minik kursiyerleri sertifikalarını aldı.


Deneme ve Bilim Merkezi’nde yürütülen etkinlikler, büyük küçük tüm vatandaşların ilgisini toplamaya devam ediyor. Okulların tatile girmesiyle başlatılan yaz kampında; matematik, fizik, kimya, biyoloji, elektronik ve astronomi konularında atölye çalışmaları yapan öğrencilere sertifikalarını, Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu verdi.


Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, çocukların okul dönemi başlamadan önce hızlı olan öğrenme süreçlerinin okul döneminde yavaşladığına dikkati çekerek, bu ivmeyi yeniden hızlandırmak için Bilim Merkezlerinin çok etkili olduğuna vurgu yaptı.
Genç öğrencilerin Deneme ve Bilim Merkezi’ne gösterdikleri büyük ilgiden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Uğurlu; önümüzdeki süreçte bu merkezin daha kapsamlı üniteleriyle, kendine ait yeni bir binada hizmet vereceğini sözlerine ekledi.
Uğurlu ayrıca, geleceğin bilim insanlarının da bu merkezlerde bol vakit geçiren çocuklar arasından yetişeceğine inandığını söyledi.

Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi Fizik Öğretmeni Zühtü Balıkçı ve Biyoloji Öğretmeni Ayşe Güler de; çocukların bu merkezde büyüdüklerini hissettiklerini, birçok aleti ve deneyi dokunarak öğrendiklerini, ailelerden de çok güzel tepkiler aldıklarını ve kursların yaz döneminde devam edeceğini söyledi.