Karaman ATAK Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Karaman Kuran’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu  tarafından hazırlanan 03 Mart 2013 Pazar günü   lise öğrencilerinin katılabileceği meal bilgi yarışmasının başvuruları 14 Ocak-22 Şubat 2013 tarihleri arasında  yapılacağı bildirildi.


Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ve Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü,  Çocuklarımızın ve gençlerimizin her türlü önyargıdan uzak, temiz, duru, dingin bir kalp ile Kur’ân-ı Kerîm’i anlayacak şekilde okumasını sağlamak ve onları Kur’ân’ın Anlamıyla Buluşturmak, okumaya ilginin azaldığı günümüzde; okuyan ve düşünen bireylerin yetişmesine katkı sağlamak ve bireyler arasında okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla “Kur’an’ın Anlamıyla Buluşuyoruz” Meal Bilgi yarışması düzenlenecek.


Dernek yetkilileri  konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;''Karaman Merkezde eğitim-öğretim gören tüm lise 9-10-11 ve 12. sınıf kız ve erkek öğrenciler yarışmaya katılabileceklerdir. Sınav da sorumlu olunan sureler ise,  Yusuf Suresi, Mü’minun Suresi, Yasin ve Hucurat Suresidir. Yarışmaya Katılım formları;  Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nden temin edinilebilir. Başvuru Formları eksiksiz doldurulduktan sonra Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü  merkezine  teslim edilmesi gerekmektedir. Ayrıca www.kuranimiz.net adresinden online müracaat yapılabilir. Yarışma başvuruları 14 Ocak 2013 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Şubat 2013 Cuma günü saat 17.00 de sona erecektir. Yarışmada dereceye girenlere,  diz üzstü bilgisayar, akıllı telefon, tablet bilgisayar, dijital fotoğraf makinesi  verilecektir.


Yarışma 3 Mart 2013 Pazar günü 10.00 - 12.00 saatleri arasında Karaman Lisesi (Nefise Sultan Mah. 1.İstasyon Cad.)’nde  yapılacaktır. Yarışma soruları, Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Kur’ân’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu Karaman Temsilciliği tarafından oluşturulacak komisyonca hazırlanacak ve sonuçlar değerlendirilecektir. Yarışmanın soruları “Feyzü’l Furkan Kur’an-ı Kerim Meali” esas alınarak hazırlanacak ve toplam 100 sorudan oluşacaktır. “ Feyzü’l Furkan Kur’an-ı Kerim Meali”ne  www.kuranimiz.net adresinden /veya yarışma başvuru formları teslim edilirken temin edilebilir.


Yarışma sonuçları 09 Mart 2013 Saat 19.30 da Yunus Emre Konferans Salonunda  yapılacak olan  Ödül töreninde  açıklanacak ve dereceye girenlere ödülleri verilecektir. Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ‘nün web sayfası olan www.atakgenclik.org adresinden ve Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu web sayfası olan www.kuranimiz.net adresinden ilan edilecektir.


Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu olarak tüm öğrenci kardeşlerimizi bilgi yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz,''dendi. 


İletişim Adresi:

Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulubü

Seki Çeşme Mah. Hoca Mahmud Cad. Yemenici Apt. No:5/4 KARAMAN

www.atakgenclik.org

Tel:    03382149111 & 05066623247