Kentte besicilik yapan ve kurbanlıklarını pazara getiren esnaflar, insanların kurban hazırlıkları için pazarı ziyaret ettiklerini dile getirdi. Uzun zamandır hayvancılıkla uğraştıklarını anlatan besiciler, "Her yıl Kurban Bayramı için genelde dana besliyorduk. Bu yıl dana da besledik küçükbaş kurbanlıklar da besledik." dedi. Kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre artış gözlenen Karaman da, besiciler pazarın canlanması için alıcılar da fiyatların biraz daha düşmesi için son günleri bekliyor. Türkiye'de hayvan yetiştiriciliği bakımından önemli bir yere sahip olan Karaman'da, bayrama sayılı günler kala kurbanlıklar görücüye çıktı. Hayvan pazarına ilçe merkezi ve çevre köylerden getirilen kurbanlıklar, alıcılarını bekliyor. Kurbanlık satıları yaptığı açıklamada, geçen yıla oranla fiyatlarda artış olduğunu belirtti. Pazarda henüz bir hareketlilik yaşanmadığını, satışların canlanması için bayramın yaklaşmasını beklediklerini ifade eden besiciler, şunları söyledi: "En ucuz koyunun fiyatı 450 liradan başlıyor. Koçların fiyatı ise büyüklüğüne göre 600'den bin 300 liraya kadar çıkıyor. Büyükbaş kurbanlıkların fiyatı da kilosuna göre 3 bin ile 12 bin lira arasında değişiyor. Memur kesimi henüz pazara gelmedi. İnşallah bayram yaklaştıkça satışlar daha da artar. "Kurbanlık almak için pazara gelen Birol Şan ise kurbanlık alırken sağlıklı ve hesaplı olmasına dikkat ettiklerini belirtti. Özellikle büyükbaş hayvanlarda geçen yıla göre yüzde 20 oranında artış olduğunu gözlemlediğini, bu yüzden henüz kurbanlık alamadığını belirten Şan, "İnşallah son günlere doğru biraz daha ucuzlarsa bizler de kurbanlık alabiliriz" dedi. 
FİYATLAR GEÇEN YILA GÖRE ARTTI
Pazarda, büyükbaş kurbanlıklar 12 bin, küçükbaşlar ise 800 liraya kadar alıcı buluyor.  Urgan Mahallesi'nde bulunan kurban satış pazarında büyükbaş hayvanların fiyatı 2 bin 500 ile 12 bin lira, küçükbaşların fiyatı ise 400 ile 800 lira arasında değişiyor. 
"PAHALI DA OLSA KURBANI ALDIK"
Vatandaş ise fiyatları yüksek bulsa da kurban kesmek için kesenin ağzını açtı. Alıcılardan Mustafa Çelebi, pahalı da olsa kurbanını aldığını belirterek "Bu sene ki kurbanlar çok pahalı. Geçen seneki fiyatlardan biraz pahalı olmuş kurban fiyatları. Pahalı da olsa kurbanımızı aldık. Benim gibi vatandaşlarda fiyatları yüksek buluyor ama yine de alıyor" şeklinde konuştu.
Necati ERMİŞ