Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlere yönelik hayata geçirdiği projelerle gençler daha önce gitmedikleri ülke ve şehirlere görme imkanı buluyor. Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan projeyle gençler Mekke, Medine ve Kudüs ziyaret etme şansı buldu.

Projenin ilk durağı olan Kudüs’te Mescid-i Aksa Camii, Hz. Ömer Mescidi, Zeytin Dağı, Selman-ı Farisî ve Rabiatül Adeviyye'nin (R.A.) Kabirleri, Hz. Davud (As) Kabri, Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz.Yakub (A.S.) Kabirlerini ziyaret eden gençler, dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin bir arada bulunduğu coğrafyayı tanıma ve yaşama imkanı buldu. Daha önce kitaplarda okudukları bilgileri yerinde görme ve pekiştirme şansı bulan gençler, gittikleri yerlerde fotoğraf çektirmeyi de imal etmediler.

Projenin ikinci ayağı olan Mekke’yi ziyaret eden gençler burada Peygamber Efendimizin evi, Mualla Kabristanı, Arafat, Müzdelife, Hudeybiye, sabrın ve teslimiyetin örneği Sevr Dağı ve "Oku" emriyle kainatı aydınlatan vahyin mekanı Nur Dağı başta olmak üzere inanç ve tarih coğrafyasını yakından görme, yaşama imkanı buldu.

Geziler esnasında duygu dolu anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan gençler Mescid-i Harem'de vatanımızın birliği, ülkemizin selameti ve geleceğimizin aydınlığı için tek bir yürek tek bir ses olarak dua etti.

Proje kapsamında düzenlenen gezi sonrası yurda dönen Karaman Gençlik Merkezi üyesi Serhat Alıç, böyle bir proje içerisinde yer aldığı için çok şansı olduğu dile getirerek, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti.

Hayatı boyunca unutamayacağı bir projenin içerisinde yer aldığını belirten Alıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Öncelikle böyle bir projenin içerisinde yer aldığım için çok mutluyum. Dolu dolu geçen programda görmediğimiz yerleri gördük, farklı coğrafyaları ve kültürleri tanıdık. Mekke gezisi esnasında projeye farklı illerden katılan arkadaşlarımızla birlikte duygu dolu anlar yaşadık ve gözyaşlarımıza hakim olamadık. Orada yaşadığım duyguların anlatmam imkansız.Buradan tüm genç arkadaşlarımıza gençlik merkezlerine mutlaka üye olmalarını tavsiye ediyorum. Mutlaka programlarını takip etsinler ve merkezde aktif bir şekilde yer alsınlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mıza böyle bir projeyi hayata geçirdiği için tekrar teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.