Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada; “2015-2016 Eğitim Öğretim yılında “Kariyer Yolunda Genç Olmak” konulu projemiz kapsamında yürüttüğümüz “Üniversite Tanıtım Günleri”, “Gençlik Çalıştayı” ve “Lise Tanıtım Günleri” programımızla; Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin; okul seçerken dikkat etmesi gereken noktaları daha iyi kavrayabilmeleri, hayallerindeki mesleğe ulaşmalarını sağlayacak orta öğretim programlarını yakından tanıyabilmeleri, okulları tanırken kendilerini objektif değerlendirme fırsatı sunmak istiyoruz.
Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz 27 lisemizin katılacağı  “Lise Tanıtım Günleri” programı, Prof.  Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda 5-6 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.           
Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından kurulan stantlardan 2 gün boyunca sürecek olan tanıtım günlerinde karaman il merkezinde yer alan 26 ortaöğretim kurumumuz kendilerini tanıtma fırsatı bulacak olup, etkinlikleri ortaokullarımızda öğrenim gören 2854 öğrenci Karaman Belediyesi’nce temin edilen araçlar ile 09:00-16:00 saatleri arasında ziyaret edeceklerdir.” denildi.