Rehberlik ve Araştırma Merkezi Tarafından ortaokuldan liseye geçen öğrenciler için bu yıl ilki gerçekleştirilen ve 27 lisenin katıldığı “Lise Tanıtım Günleri” programı saat 10.00’da Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda düzenlenen törenle başladı.
Etkinlikte konuşan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu; “4 ay önce bu spor salonunda abilerinizin ve ablalarınız için üniversite tanıtım günleri düzenlemiştik. Şimdi ise 8.sınıf öğrencilerimiz gidecekleri liseleri önceden tanımak adına Lise tanıtım günleri düzenledik. Tanıtım günlerini düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Meslek seçmek mutlaka önemli ama meslekte çok para kazanıyor diye seçmek önemli değil. Bize en uygun olan mesleği seçmemiz gerekiyor. Bazı insanlar var üniversiteler okumuşlar ama o mesleği yapmıyorlar. Aileler gerçekleştiremediklerini çocukların üzerinde geçirme arzundalar. Çocuklar kendilerine uygun en mesleği seçerler. Gideceğiniz liseyi gideceğini üniversiteyi mutlaka doğru tercih edin. Doğru tercih etmezseniz sonunda mutsuzlukla karşılaşırsınız. Bu stantları gezdiğinizde sizi mutlu edecek bölümlerde var. Geleceğiniz aydınlık bütün gideceğiniz istediğiniz her şeyin hakkınızda hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun konuşmasının ardından program standların gezilmesi ile devam etti.
Karaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından kurulan stantlardan 2 gün boyunca sürecek olan tanıtım günlerinde Karaman İl Merkezinde yer alan 26 Lise kendilerini tanıtma fırsatı bulacak. Etkinlikleri ortaokullarda öğrenim gören 2854 öğrenci Karaman Belediyesi’nce temin edilen araçlar ile 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edecekler.