Vali Murat Koca, Devlet Övünç Madalyası almaya hak kazanan Uzman Jandarma Çavuş Devrim Kurtuluş Kanmaz için düzenlenen Devlet Övünç Madalyası ve beratının tevcih edildiği törene katıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene; Vali Koca’nın yanı sıra Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Vali Yardımcıları Erkan Karahan, Kenan Eskin, Mehmet Uğur Arslan, Sezer Işıktaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, askeri erkân, şehit yakınları, gaziler, malül gazi Devrim Kurtuluş Kanmaz ve ailesi katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve okunan istiklâl marşının ardından Malül Gazi Jandarma Uzman Çavuş Devrim Kurtuluş Kanmaz’ın biyografisi okundu.
Törende bir konuşma yapan Vali Koca, “Devletimiz, Jandarma Uzman Çavuş Devrim Kurtuluş Kanmaz’ı Devlet Övünç Madalyası ile onurlandırmıştır. Gazimize “Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık dolu çalışmaları ile Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulu’nun önerisi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilmiştir.” Takdim edeceğimiz bu madalya ve beratı, vatan sevgisinin en yüce nişanesidir.
Vatan, millet ve kutsal değerler için yapmış olduğu mücadelede “Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum” inancıyla feragat ve fedakârlıkla canını ortaya koymayı bilen Türk Milleti, varlığını aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçludur. Son yüzyıla baktığımızda sadece Sarıkamış'ta 1914 yılı 15 - 22 Aralık tarihleri arasında 60 bini donarak olmak üzere 78 bin şehit verdik.
19 Şubat 1915 tarihinde denizde başlayan, sulardaki mücadele 18 Mart 1915 tarihinde zaferle sonuçlanan daha sonraki kara savaşları ise 9 Ocak 1916 tarihinde son bulan Çanakkale Savaşında Milletimiz, yaklaşık 250 bin şehit vermiştir. Gazilerimizin sayısı da tahminen 150 bin kişidir. Kurtuluş Savaşı da Milletimize on binlerle ifade edilen şehit ve gaziye mal olmuştur.
Yakın tarihimizde ise bölücü terör örgütü ile mücadeleye, beş binden fazla şehit verdik, binlerce asker ve polisimiz gazilik rütbesi ile şereflendi. İnsanların hırsının, aklının önüne geçmediği, kan ve gözyaşının yerini, sevgi ve barışın aldığı bir dünyada yaşamak, bütün insanlığın en büyük arzusudur ve hepimizin dileğidir.
Şehit ve gazilerimiz sayesinde Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Bizler, şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan Vatanımız ve Milletimize karşı borcumuzu ödemek için, bütün gücümüzle daha çok çalışmak gerektiğinin bilincindeyiz. Aziz vatanımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin, emniyet ve asayişin sağlanması için canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarımızla iftihar ediyoruz.
Bu vesileyle şehitlerimize “Ruhlarınız şad, mekânınız Cennet olsun” diyor, gazilikle şereflenen ve daha sonra ebedi âleme intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken,  hayatta olan gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum.” Dedi.
Devletin kendisini böyle bir madalya ile onurlandırılmasından dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Gazi Devrim Kurtuluş Kanmaz ise vatan sevgisinin hiçbir maddi değerle ölçülemeyeceğini belirterek vatanımız, milletimiz ve bütün kutsal değerlerimizi korumak için daha önce Çanakkale’de ödenen bedel gibi yine aynı bedeli seve seve tekrar ödemeye hazır olduklarını belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Murat Koca, Jandarma Uzman Çavuş Devrim Kurtuluş Kanmaz’a ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığını ve bütünlüğünün korunmasına yönelik katkılarından ve gösterdiği üstün görev anlayışı nedeniyle teşekkür ederek Devlet Övünç Madalyası ve beratını verdi.
Tören, toplu fotoğraf çekilmesinin ardından konuklara verilen ikramın ardından sona erdi.