Karaman Marangozlar Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası, Mübarek Muharrem Ayı dolayısıyla üyelerine ve vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Yeni Sanayi Sitesi Marangozlar Mobilyacılar ve Hizarcılar Odası önünde yapılan aşure dağıtımına, Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Esnaf odaları başkanları, Oda üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Uğurlu, sanayi esnafına yaptığı konuşmada geleneksel hale gelen bu aşure ikramında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Müslümanlar için dini, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir yere sahip olan aşure gününün birlik ve beraberliğe dayanışma ve kaynaşmaya vesile olduğunu dile getiren Uğurlu: “Aşure, dayanışma ve kaynaşmanın, hoşgörünün sembolüdür. Aşure yemeğindeki çeşitlilik ve farklı nimetlerin bir araya getirilmesi, farklılıkların nasıl bir zenginlik oluşturduğunun ispatıdır.”

Karaman Marangozlar Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası Başkanı Recep Afacan da, aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerini belirterek bu sene bu etkinliğin 8. yaptıklarını belirtti. Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu daha sonra aşure kazanının kapağını açtırmak için bahşiş vererek, geleneksel aşure ikramının da ilk servisini yaptı.