Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim Bir Sen Karaman Şubesi tarafından düzenlenen Bahar Şenliği’ne katıldı. Gökçe Çamlığı’nda düzenlenen törene, Daire müdürleri, Memur-Sen üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir’in açılış konuşmasının ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşma yaptı.
Yalçın, sendikacılığa başladığında büyük idealler ve hedefler kurarak yola çıktığını belirterek, Memur-Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan’ın sendikacılığa yön verdiğini söyledi.
Yalçın, “Teşkilatımızın yüzde atmıştan fazlası Akif hocayla yaşayan değil Akif hocayı anlayan ve onu kuşanan bir kuşak oldu.  Sendikacılığımız boy atmaya ve filiz vermeye, zirveden yeni ufuklara yürümeye devam etmektedir” dedi.
Memur-Sen'in üye sayısının 850 bini geçtiğini hatırlatan Yalçın, “Sendikacılıkta insanı merkezi alan kavga zemininde rekabet değil rekabet zemininde hizmet sendikacılığı diye yeniden konumlandıran Akif hocamızın yaptığı başlangıç bugün Türkiye’de ana gövdenin tamamını kuşatacak bir noktaya geldi. Türkiye’de en büyük örgütlü kitleyi, Türkiye’nin en ücra köşesindeki iş yerine dahil iş yeri temsilcisi belirleyen büyük bir teşkilatı ortaya çıkarmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Toplu sözleşme sürecini değerlendiren Yalçın, “Seçimin ardından toplu sözleşme süreci Ağustos ayı itibariyle başlayacak. Hükümet ilk kurulduğunda merhabayı bizden alacak. Yarınki seçimin sadece kamu işvereni heyetini belirleme seçimi olmadığının farkında oluyor olmamız lazım. Sandığa giderek oyunuzu kullanın” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Yalçın'a günün anısına kilim hediye etti.