‘’15 Temmuzdan Referanduma YENİ TÜRKİYE’’ konulu konferans Abdurrahman Dilipak sunumuyla Hatuniye Medresesinde gerçekleşti. Konferansa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Karaman Belediye Başkan Vekili Duran Kabaağaç, İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu konferansta 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında yaşananlar konuşuldu.

Konferansta selamlama konuşması yapan Karaman Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, ‘’Memur-Sen Konfederasyonu olarak önceki günlerde ‘’Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet’’ sloganıyla Referandumda Evet kullanacağımızı deklare etmiştik. Bu kapsamda 81 il teşkilatı olarak alanlarda olacağımızı, 16 Nisan’ın Türkiye’nin İstiklal ve İstikbal mücadelesi olduğunu, bu referandumu vatandaşlarımızın doğru olarak okuması için çalışmalar yapacağımızı beyan etmiştik. Memur-Sen Karaman İl Teşkilatı olarak, 11 İş Kolu ve 3 Komisyon Yönetimleri ile birlikte startını verdiğimiz ‘’Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet’’ çalışmalarımızın ilkini, Değerli Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak’ın katılımlarıyla ‘’15 Temmuzdan Referanduma YENİ TÜRKİYE’’ konulu konferans ile gerçekleştiriyoruz. Bizler niçin evet dediğimizi gayet iyi biliyoruz ve bunu fert fert anlatmaya, bütün kırılma noktalarında sosyal sorumluluğumuzu ve ümmet olma şuurumuzun gereği olarak elimizi ve dahi gövdemizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Yoğun programına rağmen bizi kırmayıp davetimize icabet eden Abdurrahman Dilipak hocamıza ve siz değerli katılımcılarımıza yürekten teşekkür ederim." dedi.

Türkiye’nin Referandum sürecinden yüksek yüzde ile çıkması gerektiğini ifade eden Dilipak, "Aslında 15 Temmuzun ilk Şehitleri Muhammed Esad Coşan ve Muhsin Yazıcıoğlu’dur. Darbe girişimi o gece başlamadı, çok daha öncesinde başladı. Ve maalesef hala bitmedi devam ediyor. Millet net olarak iradesini ortaya koyduğu için şimdi farklı taktiklerle ve arkalarında olan bütün güçlerle saldırmaya devam edecekler. Onların belinin kırılması noktasında önemli bir adım da 16 Nisan referandumudur. Sandıktan büyük çoğunlukla ‘’Evet’’in çıkması bu şer güçlerin kirli emellerinden biraz daha uzaklaşmalarına, Türkiye’nin milletiyle beraber elinin biraz daha güçlenmesine sebebiyet verecektir. Çalışmaya ve mücadeleye devam edeceğiz ya da bütün ideallerimizden ve İslam dünyasının umudu olma durumundan vazgeçip mandalığı kabul edeceğiz. ’’ diyerek referandum maddelerini tek tek ele alarak niçin evet denilmesi gerektiğini anlattı. Hayır, cephesinin tek söylediğinin yaptırmayız ve istemezük olduğunu hiçbir öneri ortaya koymadıklarını dile getirdi.

Konferans sonunda katılımcıların sorularıyla devam eden program, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Karaman İl Başkanı Yunus Özdemir ve Karaman Belediye Başkan Vekili Duran Kabaağaç’ın plaket ve hediye takdimleri ile sona erdi.