Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonundaki söyleşide Hüseyin Özkan Mercedes Benz Aksaray Fabrikası hakkında bilgi verdi. Özkan, 670 Milyon Euro’yu aşan yatırım hacmiyle Türkiye’nin en büyük yabancı sermaye yatırımlarından biri olan Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin 1967 yılında Otomarsan unvanıyla İstanbul'da kurulduğunu ve otobüs imalatına1968 yılında başlayarak 1986 yılında ise Aksaray ilindeki kamyon fabrikasında üretime başladığını söyledi.  
1986’dan bu yana Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrika’sında üretilen yaklaşık 150 bin adet kamyonun iç pazarda satıldığını ifade eden Özkan, “Son on yıldır Türkiye’de kamyon pazarında liderliğini elden bırakmayan Mercedes-Benz Türk, bugün 6 ton ve üzeri kamyon pazarında % 33,4 ’lük bir pazar payı ile bu güçlü konumunu koruyor.” dedi. 

Özkan, fabrika bünyesinde hafif sınıf kamyonlar, ağır sınıf nakliye araçları, çekiciler, inşaat araçları ve unimog tarzı faklı sınıflarda araçlar üretildiğini dile getirerek şöyle devam etti: “Yaklaşık bin 600 çalışanımızla yılda 14 bin 500 araç üretim kapasitemiz mevcut. Burada, üretilen araçlarda paslanmaya karşı etkin bir koruma sağlayan katoforez astar boya tesisi, modern kaynak robotları, en güncel cihazlarla donatılmış malzeme ve ölçüm laboratuarları gibi birimlerle en üst düzeyde ürün kalitesi güvence altına alınıyor. Almanya’daki kamyon fabrikası ile aynı kalitede araç üreten Mercedes-Benz Türk Aksaray Fabrikasında 58 ülkeye yapılan kamyon ihracatı 28 bin adete ulaştı.”

Fabrikadaki çalışma koşulları ve istihdam konusunda da açıklamalarda bulunan Hüseyin Özkan, Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası’nın en büyük sermayesini kalifiye ve yüksek motivasyonlu çalışanların oluşturduğunu belirterek, “Bu bağlamda, çalışanlarımıza çok geniş kapsamlı eğitim olanakları sunuyoruz ve hem çalışanlarımızın mesleki alandaki gelişimlerini, hem de meslek eğitimi alan gençlerin yetiştirilerek istihdam edilmelerini destekliyoruz. Üç modern atölye ve üç laboratuarı da kapsayan eğitim merkezimizde her yıl 60 öğrenci otomotiv üretimi konusunda eğitimde olup, her yıl 20 öğrenci eğitimini tamamlayarak meslek yaşamına başlıyor. Bunun yanı sıra, çalışanlar gelişim planları doğrultusunda yılda ortalama 14 saat eğitim alıyorlar.” dedi. 

Mercedes Benz Aksaray Fabrikası İnsan Kaynakları Temsilcileri Hüseyin Özkan ve Gülhan Özcan’ın öğrencilerin sorularını yanıtlamalarının ardından söyleşi sona erdi.