Karaman Sivil Toplum Platformu, Mescid-i Aksa da günlerdir şiddetini artıran İsrail işgal güçlerinin müdahalelerini protesto etmek için bugün (21 Temmuz 2017) Cuma Namazı çıkışı Aktekke Meydanında basın açıklaması yapacak.

Karaman Sivil Toplum Platformu sözcüsü Yunus Özdemir yaptığı açıklama da, ‘’Kudüs'te bulunan ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'da geçtiğimiz Cuma gününden bu yana devam eden gerilim had safhaya gelmiştir. İşgalci güç İsrail polisinin bölgeye koyduğu metal dedektörlerini protesto etmek için yatsı namazını Mescid-i Aksa'nın dışında kılan Filistinli kardeşlerimize polis müdahale etti.

Mescid-i Aksa günlerdir İsrail'in işgali altında. Müslümanlara mescide almayan İsrailliler, Yahudi yerleşimciler gruplar halinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna aldı. Bu duruma biz Müslümanlar kayıtsız kalamayız. Mescid-i Aksa bizim onurumuzdur.

Mescid-i Aksa da yeniden özgürce Namaz kılınabilmesi için bugün Cuma Namazı çıkışında Aktekke Meydanında Karaman Sivil Toplum Platformu olarak dualar edecek ve bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Yapacağımız basın açıklamasına tüm Karaman halkını davet ediyoruz.’’ dedi.