Güngörer yaptığı açıklamada, yıllar önce  hizmete sunulan yolun ihtiyaçlara yeteri kadar cevap veremediğini belirtti.

Her sene yapılan tamirat çalışmalarına rağmen, sorunun çözülmediğini gördüklerinde yolu tamamen yeniden yapmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Güngörer, şunları kaydetti;

“ Artık tamir etmeye harcanan para ve emek yenisini yapmaktan pahalı olmaya başlamıştı. Mayıs ayının beşinde ekipleri bu yola kaydırdık. İlk önce eski asfaltı tamamen söktük. Yolun altyapısını yeniden yaptık.  Yeniden asfalt dökülerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.  İl Özel İdaresinin kendi ekip ve ekipmanları ile gerçekleştirilen işte 85.000 metreküp  alt temel, 50.000 metre küp temel tabakası ile 300.000 metrekare  asfalt sathi kaplama yapıldı. Ayrıca Kisecik ile Kaşoba köyleri arasında toprak yarma ve dolgu işlemleri gerçekleştirildi. Yol yapımında kullanılan alt temel ve temel malzemeleri Özel İdarenin mobil konkasörü ile Ortaoba taş ocağında üretildi. Yol tamamen İl Özel İderesi imkanları ile yapıldı. İnşallah uzun yıllar vatandaşlarımıza hizmet verecek”

Bu yolun Karaman turizmi için çok önemli olan Karadağ ve buradaki tarihi eserlere ulaşumıda kolaylaştıracağının altını çizen Güngörer, “ şimdi Karadağ’a gitmek isteyen vatandaşlarımız Karaman’a gelmeden bu güzergahtan Karadağ’a gidebilecekler. Yaklaşık 2 ay önce Süleymanhacı Karadağ arasındaki yoluda standartlara uygun hale getirmiştik. Özellikle Çumra Çatalhöyü'e gelen tur otobüsleri bu yolu tercih edecekler” diye konuştu.