Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu Ekonomi Bakanlığı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteklediği "Metalik Fikirler" isimli AR-GE proje pazarında üçüncü oldu. 
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) koordinatörlülüğünde; metal sektörünün ihtiyaç duyduğu hammaddelerin özelliklerini ve çeşitliliğini artırarak ana ürün gruplarından mamül ürünlere inovasyon özelliği katan projeleri metal sanayisine kazandırmak amacıyla düzenlenen AR-GE proje pazarı akademisyen, sanayici, girişimci ve öğrenci olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi. 

37 üniversiteden akademisyen kategorisinde 267 ve toplamda 410 projenin katılımıyla kendi alanında bir rekor kıran yarışmada Yrd. Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu "Bio-implant Malzemelerin Geliştirilmesi" konulu projesi ile 5.000 TL değerindeki üçüncülük ödülünü kazandı. 


Ödülünü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan alan Sönmezoğlu yaptığı açıklamada ödülü kazanmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek "Bu projede; paslanmaz çeliklerin biyomalzeme olarak kullanımında gözlenen sorunlarının TiN/TiO2 çoklu-tabaka ile giderilmesi ve tıp sektöründeki yani özellikle implant alanındaki pazar payının arttırılması amaçlanmıştır. Bizim projemiz sayesinde, hem maliyet olarak piyasadakilere oranla daha ucuz hem de çift tabaka ile korozyon direncinin yanında biyouyumluluğu da geliştirilmiş yeni implantlar elde edilecektir." dedi.