Mevlana Kalkınma Ajansı 2016 yılı Ocak ayı olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Down Sendromlu çocukların yanında olmak için Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneğin(Konya DownCafede) yapılmıştır. Toplantıya Mevka Yönetim Kurulu Başkanı Karaman Valisi Sayın Murat Koca, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Konya Valisi Sayın Muammer Erol Yönetim Kurulu Üyesi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek, Yönetim Kurulu Üyesi Konya Sanayi Odası Başkanı Sayın Memiş Kütükçü ve MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda MEVKA Yönetim Kuruluna Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği kurucularından Yasemin Devecioğlu, yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Yasemin Devecioğlu sözlerine“2015 Ekim ayında açmış olduğumuz mekanın açılışına katılan Konya Valisi Sayın Muammer Erol ve diğer protokol üyelerine bu hizmeti vermemizde  desteklerini esirgemedikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.Kafenin kurulma amacının kar amaçlı olmadığını, kafede zihinsel engelli ve Down Sendromlu çocukların sosyal hayata kazandırmanın bir parçası olduğunu, burada eğitim alan gençlerin diğer kurumlarda da çalışabileceklerini söyledi. Kafenin kurulmasında,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle açıldığını çalışan öğrencilerin maaşını ve SGK primlerinin belirli oranda desteklendiğini ifade eden Yasemin Devecioğlu MEVKA adınaönemli bir toplantının burada yapılıyor olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu toplantının gerek farkındalık oluşturmak gerekse manevi destek açısından Down Sendromlu çocuklar için çok önemli olduğunu söyleyerek  MEVKA Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkürlerini sunduklarını ifade etmişlerdir. Mevka Yönetim Kurulu Üyeleri de böyle bir mekanın hizmete girmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak, bu tür faaliyetlere her zaman canı gönülden destekçisi olduklarını ve Gökcem Down Kafenin tüm Türkiye’ye örnek olmasını ifade etmişlerdir. Daha sonrasında ise toplantıya geçilerek ajansın gündem ve konuları karara bağlanmıştır.