Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı MEVKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Murat Koca, Yönetim Kurulu Başkanvekili Konya Valisi Muammer Erol, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ve kalkınma kurulu üyeleri katıldı.
MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman' ın açılış konuşmalarından sonra toplantıya geçildi.
2015 yılı ara faaliyet raporunun okunmasından sonra, İstanbul Eurosis Consulting Şirketi temsilcisi Murat Suner tarafından "Markalar Birliği" sunumu gerçekleştirildi. Sunumdan sonra ilimizde kurulması planlanan "Gıda Vadisi" ve "Karaman'ın Sosyal Yapısı" hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirildi. Yönetim Kuruluna tavsiye kararları verilmesi kararı alınarak toplantı sona erdi.
MEVKA Yönetim Kurulu Toplandı
Mevlana Kalkınma Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilen MEVKA Yönetim Kurulu toplantısına Vali Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, Konya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk katıldı.
Yönetim Kurulu toplantısında Kalkınma Kurulunun tavsiye kararlarının görüşülmesi ile başlarken, 2012, 2014, 2015 yılları mali destek programlarının ilerleme raporlarının ve insan kaynaklarının raporlarının görüşülmesi ile sona erdi.