Hz. Mevlana’nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri  Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programla başladı.
06 Aralık 2012 Perşembe günü saat 19.30’da gerçekleştirilen programa Karaman Valisi Murat Koca ve eşi Vildan Koca, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru, Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Nuri Şimşekler, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu yaptığı açılış konuşmasında: “ Hz. Mevlana ailesiyle birlikte Karaman’a gelerek buraya ışık saçmıştır. Karaman'da Hz. Mevlana'nın gözünün nuru annesi Mümine Hatun yatmaktadır. Ağabeyinin de mezarı buradadır. Dolayısıyla Karaman Hz. Mevlana’nın hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Bu yüzden vuslat törenlerinin Karaman'da başlaması önemlidir.”dedi.
Başkan Uğurlu’nun konuşmasının ardından Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Nuri Şimşek ile Hz. Mevlana’nın 22. Kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru Hz. Mevlana, Mevlevilik ve sema hakkında katılımcılara bilgi verdiler.

Konuşmaların ardından Uluslararası Mevlana Vakfı Sema Heyetinin gerçekleştirdikleri sema töreni ilgiyle izlendi. Program sonunda Vali Murat  Koca Hz. Mevlana’nın 22. Kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru’ya, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü Nuri Şimşekler'e ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen ise Uluslararası Mevlana Vakfı Sema Heyeti Semazen Başı Nadir Karnıbüyükler'e çiçek verdi.