07 Şubat - 12 Şubat  2015 tarihleri arasında Hollanda’ya yapılan teknik inceleme programı çerçevesinde? Rotterdam, Amsterdam, Lahey, Breda, Wageningen gibi şehirlerde, başta Türk Büyükelçiliği ve Ticaret Müşavirlikleri olmak üzere; Türk temsilcilikleri, Yatırım Ajansları, Araştırma Enstitüleri, ticaret ve Sanayi Odaları, işadamı dernekleri, bilim merkezleri, üniversiteler ve belediyelerin yer aldığı çalışma ziyaretleri yapıldı.

Mevlâna Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyeleri Vali Murat Koca, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay ile Karaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Turgut Yokuş, Destek Hizmetleri Birim Başkanı Savaş Ülger, Araştırma Etüd ve Planlama Birim Başkanı Nurten Elvan Köksoy, Program Yönetim Birim Başkanı Çakan Tanıdık, Karaman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Doğan Ali Onuralp, Hukuk Müşaviri Baki Oğuz Mülayim ve Destek Hizmetleri Birimi Personeli Oğuz Çetin'den oluşan 9 kişilik heyet tarafından görüşmeler gerçekleştirildi.

Mevlâna Kalkınma Ajansı Hollanda programı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği ziyaret edilerek karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulurken,  Hollanda da bulunan işadamları derneklerinden, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) ile toplantılar yapılarak, bu ülkede bulunan iş adamları yatırım amacıyla bölgemize davet edildi. Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı bir ülke olması nedeni ile Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF)'nun organize ettiği bir toplantıda vatandaşlar ile bir araya gelen heyet üyeleri gurbetçi vatandaşların sorunlarını dinleyerek bölgemize yatırım yapmaları konusunda görüş alışverişinde bulundular.
Program kapsamında Gıda Vadisi, Örnek Çiftlik, Flora Holland Çiçekçilik Mezatı, Wageningen Üniversitesi Tarımsal Araştırmalar Merkezi, TNO Araştırma ve Geliştirme Merkezi gibi üniversite, bilim merkezi, araştırma merkezi gibi kurumlar ile iyi uygulama örnekleri incelenerek uygulamalar yerinde görülmüş, bu kurumların tecrübelerine ilişkin bilgiler alınarak işbirliği kurulmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır.
Heyet Hollanda'daki ziyaretlerinde Türk yatırımcılarından Özgazi B.V. firmasını da ziyaret etmiş, ikili görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yapısı itibari ile kalkınma ajansına benzer nitelikteki, Amsterdam Yabancı Yatırım Ajansı ile yapılan kapsamlı toplantıda Karaman ve Konya illerinden oluşan TR52 bölgesinin yatırım fırsatları ile sektörler tanıtılırken, bölgenin yatırım ortamı anlatılarak bölgemize Hollanda menşeli yabancı yatırımcı çekilmesi ve ticaretin geliştirilmesi konusunda Amsterdam Ticaret Odası ile görüşmelerde bulunuldu.
Mevlâna Kalkınma Ajansı Heyeti,  gerçekleştirilen çalışma ziyaretlerinin ardından 12 Şubat 2015 tarihinde Hollanda’dan ayrılarak yurda döndü.