Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi;
" Ülkemizin huzura ve istikrara en fazla ihtiyacının olduğu günlerde gerçekleşen genel seçimlerde milletimiz kararını vermiştir. 2002 yılında kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlayan bu kutlu hareketle 13 yılı aşkın bir süredir milletin hizmetkarı olduk ve olmaya devam edeceğiz. Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu liderliğinde, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın ülkemizin 81 vilayetinde 78 milyon vatandaşımızı kucaklayarak 2023 yılı hedeflerine emin adımlarla yürüme kararlılığındayız. 13 yıldır, hükümetimiz tarafından gerçekleştirilen hizmetlerle büyüyen Türkiye, dostlarımızın göğsünü kabarttığı kadar, içerdeki ve dışarıdaki şer odaklarını da son derece rahatsız etmekte idi. 7 Haziran seçimlerinde bozulan istikrar, bu şer odaklarını heveslendirmişti. Anayasal çerçeveler içerisinde alınan erken seçim kararı ile milletimiz yeniden sandık başına gitmiştir. Sonuç olarak ülkemizde her iki vatandaştan birinin oyunu alan AK Parti yeniden iktidar olmuştur. İstikrarın yeniden tesisi ile şer odaklarının hevesleri kursaklarında kalmıştır.  Bu sonuç sadece belli kesimlerin değil, 78 milyonun kazanımıdır. Dün olduğu gibi bugün de milletin iradesine saygı duyuyoruz ve saygı duymaya devam edeceğiz. Çünkü bu ülkede Söz de Karar da Milletindir. Bu memleket bizim, bu ülke bizim. Bizler 78 milyonun kardeş olduğu, huzuru ve barışı arzulayan, tarihi şanlı zaferlerle dolu büyük bir milletiz.Aramızda fitne çıkarmaya, düşmanlık tohumları ekmeye ve birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz.
Karaman'da her seçim olduğu gibi, bu seçimde son derece huzurlu bir ortam hakimdi. Siyasi partilerimiz uyum ve hoşgörü içerisinde seçim kampanyalarını yürüttüler. Bu konuda Karaman Türkiye'nin örnek şehirleri arasındadır. Bu genel seçim süreci boyunca, hoşgörülü, anlayışlı ve barışçıl davranan bütün siyasi parti yöneticilerine ve milletvekili adaylarına, huzurun ve sükunetin tesis edilmesinde görev alan tüm güvenlik ve emniyet mensuplarımıza, barış, huzur ve  birlik içerisinde yaşayan tüm vatandaşlarımıza  gönülden teşekkür ediyorum. 
Başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na, 26. Dönem parlamentoda görev alacak olan tüm milletvekillerine, Karaman milletvekillerimiz Sayın Recep Konuk ve Sayın Recep Şeker'e  millete hizmet yolunda başarılar diliyorum. 
Ayrıca, Mersin 'den milletvekili seçilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız, hemşehrimiz Sayın Lütfi Elvan Bey'e de başarılar diliyorum. Üç dönem Karaman milletvekilliği yaparak, ülkemize ve Karaman'ımıza 13 yıl boyunca hizmet eden değerli milletvekilimiz Mevlüt Akgün Bey'e teşekkür ediyorum.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle, 1 Kasım genel seçimlerinin ülkemiz, milletimiz ve devletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yüce Allah'ın birliğimizi ve kardeşliğimizi daim etmesi temennisi ile tüm vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum."