Aktekke Meydanında düzenlenen ve Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünün organize ettiği bisiklet dağıtım programına Vali Vekili Erkan Karahan, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Halk Sağlığı Müdürü Ali Rıza Altunsoy, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan program protokol üyelerinin konuşmalarıyla devam etti. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemi üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla; Karaman Halk Sağılığı Müdürlüğünün organize ettiği ve Aktekke meydanında düzenlenen programın ardından 224 adet bisiklet öğrencilere teslim edildi. Proje kapsamında dönem sonuna kadar 500 adet bisiklet dağıtılması amaçlanıyor.
Vali Vekili Erkan Karahan, bisiklet dağıtım töreninin ardından alanda kurulan Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünün sağlık tarama araçlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.