Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Erasmus+ kapsamında kabul edilen, Kütüphane Sihirli Bir Yerdir (Library İs A Magic Place) adlı projesi çerçevesinde öğrenme-öğretme çalışmalarına katılan Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu öğretmen ve öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret ederek proje çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, projelerin amacının öğrencilerin farklı ülkeleri ziyaret etmelerini sağlayarak eğitim sistemlerini ve farklı kültürleri inceleme fırsatı bulmaları için zemin oluşturmak olduğunu ifade etti. Sultanoğlu, “Öğrencilerimiz Avrupa’daki ülkeleri ziyaret ederken akranlarına uygulanan eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında gözlem yapma imkanı bulmuşlardır. Ayrıca öğrencilerimiz gittikleri ülkelerdeki kültürü hakkında da bilgi sahibi olmuşlardır. Bu yönüyle yapmış olduğunuz projeler öğrencilerimizin yeni ufuklar kazanması için çok önemlidir. Proje çalışmalarında emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Okul Müdürü Raşit Yavuz proje çalışmaları hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na bilgi verdi. Raşit Yavuz, “Yurtdışındaki faaliyetlere katılan öğrencilerimiz bu proje sayesinde ilk defa uçağa binerek yurtdışına çıktılar. Ayrıca öğrencilerimiz gittikleri ülkelerdeki kütüphaneleri ziyaret ederek okullarda derslere katıldılar ve burada uygulanan eğitim sistemlerini de inceleme ve gözleme fırsatlarını buldular” diye konuştu.
2015 yılı Teklif çağrısı Döneminde Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında kabul edilen; Kütüphane Sihirli Bir Yerdir (Library İs A Magic Place)  isimli proje kapsamında Mareşal Mustafa Kemal İlkokulu’ndan 12 öğrenci ve 4 öğretmen ile ilk olarak Romanya’yı daha sonra da İtalya’yı ziyaret ederek öğrenme-öğretme çalışmalarına katıldılar.