Karaman'da trafik polisleri, motosiklet sürücülerine abartı eksoz kullanmaları, eksik evrak ve kasksız olmaları durumunda trafiğin sağlığı açısından kentin farklı bölgelerinde uygulama yaparak sürücülere işlem yapılıyor.

Yaptıkları uygulamada sürücülerin bir çoğuna ceza kesilirken, bir kaç motosiklet ise trafikten men edilerek çekici aracına yüklendi.

Ceza kesilen motosiklet sürücüleri, uygulamadan her ne kadar memnun olmasa da, vatandaşlar bu uygulamanın yayalar ve otomobil kullanıcıları açısından iyi olduğunu belirttiler.

Trafiğin sağlıklı olması açısından yapılan bu kontrollerde trafik polisleri kazaların en aza indirilmesi için uğraştıklarını ve uygulamanın sık sık devam edeceğini söylediler.

KASK HAYATINIZI KURTARIR

Kask hayatınızı kurtarır. Motosiklette en iyi koruma aracıdır. Motosikletinizin anahtarını elinize aldığınız anda kaksınızı da almayı alışkanlık haline getirin ikisi ayrılmaz bir ikilidir. Elbetteki kask motosiklette her derde deva bir şey değildir ancak bir kaza anında beyninizi, yüzünüzü ve hayatınızı korur. Diğer koruyucu giysilerle birlikte kask, kaza anında yaralanmayı en aza indirir. Arabadaki emniyet kemeri gibi, kaska da gerek olmadığını düşünenler olabilir. Ama unutmayın ki her an kaza olabilir. Bu yüzden mutlaka kaskınızı takın.
Motosiklet kullanırken her an her şey olabiliyor. Mesafe kısa olsa bile örneğin “hemen markete gidip geleceğim, kask takmama gerek yok” demeyin. Her yıl pek çok sürücü kask taktığı için hayatta kalıyor ve buna şükrediyor. 'kinci olarak, iyi bir kask konforu yüzünden motosiklet zevkinizi ikiye katlar. Kask, kulaklarınızda kükreyen, suratınıza ve gözlerinize çarpan rüzgarı keser. Havada uçuşan böcek ve diğer nesnelerden korur. Hava değişikliklerinden etkilenmenizi ve yorulmanızı azaltır. Üçüncü olarak, kask takmak motorcuların sorumluluk sahibi kimseler olduğunu gösterir. Kask takmak, kanuni zorunluluk olması bir yana, sürüş sırasında diğer sürücüler tarafından görülmenizi de sağlar. Bir çok kişi trafik polisinden kaçmak için kask kullanıyor sizde bu gruba girmeyin.