Muhtarlar toplantısına katılmak üzere Mesudiye köyüne giden Vali Süleyman Tapsız’ı köy girişinde köy muhtarı ve vatandaşlar karşıladı. Köy halkı tarafından sıcak bir ilgiyle karşılanan Vali Tapsız’ın Mesudiye köyüne gelişi köylüler tarafından sevinç ve heyecanla karşılandı. 

Mesudiye köyünde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen,  İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, İl genel meclis üyeleri,  ilgili kurum müdürleriyle muhtarlar derneği başkanı ve Mesudiye, Bölükyazı, Çiğdemli, Demiryurt, Eminler, İslihisar, Kaşoba, Kisecik, Madenşehri, Ortaoba, Osmaniye, Süleymanhacı, Üçkuyu, Yollarbaşı köyü muhtarları katıldı. 

Toplantıya ev sahipliği yapmasından dolayı Mesudiye köyü muhtarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Tapsız, köy halkının yaklaşan Ramazan Ayı’nı tebrik ederek, bu mübarek rahmet ayının birliğimize ve beraberliğimize vesile olması dileklerinde bulundu. 

Ramazan Ayı’nın İslam Âlemine hayırlar ve güzellikler getirmesini, yapılacak toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Vali Tapsız, her ay gerçekleştirdikleri toplantılarla köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, gerçekleştirdikleri bu toplantılarla muhtarlardan yaşanan sorunları dinlediklerini ve sorunların çözümü noktasında hep birlikte bir çalışmanın içerisinde olduklarını belirtti.
  
Karaman’ın gıptayla bakılan iller arasında yer aldığını söyleyen Vali Tapsız, kültür ve sanayi şehri olan Karaman’ın eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar her alanda yükselen bir ivmeye sahip olduğunu belirterek, hızlı tren, havaalanı ve enerji gibi dev projelerle bu yükselişinin devam edeceğini vurguladı. 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE MEMLEKETİMİZE HİZMET EDECEĞİZ 

İl Özel İdaresi olarak köylerimizin alt yapısının güçlendirilmesi konusunda yapılan çalışmaların büyük bir titizlikle yürütüldüğünü söyleyen Vali Tapsız; “Hizmetin en iyisine layık olan insanlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek ve refah seviyelerini yükseltebilmek için kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte var gücümüzle çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde memleketimize hep birlikte hizmet edeceğiz. Özellikle il özel idaresi olarak başta KÖYDES olmak üzere köylerimizi daha mamur hale getirmenin mücadelesini veriyoruz. Alt yapısı tamamlanmamış hiçbir köyümüz kalmayacak” dedi. 

Turizm konusuna değinen Vali Tapsız, Karadağ ve Taşkale İncesu Mağarasına yönelik Kalkınma Ajansı tarafından yapılacak olan büyük projelerin başlatılacağını belirterek, yapılacak projelerle bu bölgenin turizm merkezi haline geleceğini söyledi. 

Toplantıda daha sonra köy muhtarları tek tek söz alarak köylerinde yaşadıkları sorunlarını aktardılar. Kurum müdürlerine sorun ve taleplerin değerlendirilerek çözüme kavuşturulması konusunda talimat veren Vali Tapsız, “Köylerimizi daha gelişmiş, daha güzel bir görünüme kavuşturabilmek adına şehrimizde yaşayan insanlarımızın sahip olduğu bütün güzellikleri köylerimize de yansıtabilmek için tüm kurumlarımızla büyük bir gayret ve özverili bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bundan şüpheniz olmasın. Bizler, sizler için buradayız. Sizin derdiniz bizim derdimizdir. Memleket sevdalısı olarak bizim derdimiz de birdir, yolumuz da birdir” dedi.
 
Mübarek Ramazan Ayı’nın tüm İslâm coğrafyasında huzura, barışa ve kardeşliğe vesile olması dileklerinde bulunan Vali Tapsız “Rahmet ve mağfiret ayının gelmesiyle birlikte kardeşlik duygularını daha da geliştirmemiz ve güçlendirmemiz lazım. Bu mübarek ayda dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak kardeş olmanın şuuruna varmalıyız. Yardımlaşmayı ve dayanışmayı en üst seviyeye çıkarak birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Bereket ayı olan Ramazan ayında ihtiyaç sahipleri ve ilimizde bulunan mültecileri gözeterek kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirelim” dedi.
 
Toplantının sonunda Vali Tapsız beraberindeki heyet ile birlikte köyde yapımı tamamlanan voleybol sahasında incelemelerde bulundu. Gezi ve incelemeleri sırasında vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Vali Tapsız, incelemelerinin ardından Mesudiye köyünden ayrıldı.