Karaman Müsiad Şubesi Genel Kurul yaptı. Seçimlere tek liste ile girildi. Seçime geçilmeden önce Başkan Turgay Baş, 2015 yılı değerlendirmesi ve faaliyetlerle ilgili bilgilendirme yaptı. 2016 yılı için planlanan faaliyetleri anlattı.

Genel Kurul Üyeleri; MÜSİAD Karaman Şubesi Olağan (Seçimli) Genel Kurul Toplantısına hoş geldiniz. Genel Kurul Toplantısına Katılma nezaketinde bulunduğunuz için her bir üyemize teşekkür ederiz.             
Kısa adı Müsiad olan,Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Karaman Şubemiz  26.06.2015 tarihinde kurularak resmen faaliyete başlamıştır. Yönetim kurulu üyelerimizin ve komisyon başkanlarımızın  azimle çalışmaları sonucunda önemli gelişmeler kaydedilmiştir.

 1-Yönetim Kurulumuz  her hafta Çarşamba günü toplantısını yapmıştır. Dönem içinde görev dağılımında değişiklik olmamıştır.

2- Yılbaşında önce MÜSİAD Temsilcilik bürosu kiralanarak, Başkan odası, Toplantı salonu, Sekreterya gibi gerekli tadilat ve dekorasyon işlemlerini yaptırdık MÜSİAD temsilcik bürosu olarak Karamanımıza yakışır bir hizmet binasıoluşturulmuştur.
3-MÜSİAD merkezden 12 Mart 2015 Tarih 59 karar gereği merkez MÜSİAD     görevlendirme yapmıştır.
4-Haziran 2015 tarihinden itibaren 51 üyeye ulaşmamamızdan dolayı Karaman Müsiad temsilciliğinden çıkarak. Karaman Müsiad şubesi olduk. 26 Haziran 2015 tarihinde Karaman Dernekler müdürlüğüne Resmi şube kaydımızı yaparak,  resmi açılışı yaptırılmıştır.
5- Yönetim Kurulumuz karar alarak MÜSİAD büromuzun dizaynı yapıldı ve demirbaşlar satın alındı.Siz değerli üyelerimizle rahat toplantı yapabilmek için  masa ve sandalye, klima, tv vb. demirbaşlar  alındı, Sizlere daha kaliteli hizmet verebilmek için Karaman MÜSİAD olarak şubemizin sürekli açık olması , iletişim ve bilgi akışının sürekliliği için  bir personel alarak sekreterya oluşturuldu.

1- İDARİ İŞLEMLER:
a) Dönem itibariyle 62 adet evrak gönderilmiş ve 6 evrak gelmiştir.
b) Bu zaman diliminde 1 Kişinin üyelik kaydı yapılmıştır.  Yeni giren üyelerimize buradan bu vesile ile tekrar hayırlı olsun, meslek yaşamın da üstün başarılar dileriz.
B) ETKİNLİKLER
1- SOSYAL AMAÇLI ÇALIŞMALAR:

Bu dönem süresi içinde verilen eğitim seminerlerinin ve sosyal amaçlı etkinliklerimizin başlıklarını şöyle sıralayabiliriz.

1-      14.nisan.2015 Üyeler arası tanışma toplantısı yapıldı. Üyelerimizi tanıştırdık.

2-      25 nisan ‘da Genel merkez 23. Olağan genel kuruluna  katılarak Karaman Müsiadı temsil ettik.

3-      6 mayıs’da Milletvekilleri Katılımıyla gerçekleştirilen üye toplantısı gerçekleştirildi. Vekillerimiz ve üyelerimiz arasında kaynaşma sağladık.

4-      22-23 mayıs tarihlerinde Çanakkale başkanlar toplantısına katılarak. Karaman Müsiadı Temsil ettik.

5-      29-30 mayıs tarihlerinde şube personelimizi eğitim ve tanıştırılmak üzere Genel merkeze gönderildi.

6-      27 Haziran’da 5500 kişinin katılımıyla gerçekleştiren iftar yemeği verildi,böylelikle Karaman MÜSİAD şubesini Karamandaki bütün bürokratlar ve üyelerimiz birbirleriyle tanışma fırsatı oluşturmuştur,İftar yemeğimizle Karaman MÜSİAD şubesini halka ve bürokratlarla tanıtmış olduk.

7-      16 Ekim 2015 tarihinde Bölgesel Ekonomi Çalıştayına yönetim olarak katılarak Ekonomi Bakanımız sayın Nihat Zeybekçi’ye Karamanın ve karaman elmasının tanıtımı için Elma hediye ettik

8-      Karamandan giden soydaşlarımız; Suriye’deki Bayır Bucak Türkmenlerine Siz değerli üyelerimizin katkıları ile gıda ve giyecek malzemeleri olmak üzere 5 Tır 7 Ton Lokum, 15 Ton Makarna, 15 Ton Un, 7 Ton Pirinç, 8 Ton Bulgur, 30 Ton Bisküvi ve Kek, 2 Ton Zeytin, 8 Ton Yağ, 3 Ton Reçel,  250Bebek Bezi ve Mamamsı, 200 Adet Yamurluk, 400 Adet Pantolon, 400 Adet Gömlek, olmak üzere  (100 Ton civarı) gıda ve giyecek yardımı olmak üzere  Hatay da bulunan Kızılay Gıda Bankasına sevk ettik.

Süleyman aleyhisselamın karınca misali ateşi söndüremesekte acılarını paylaştığımızı vurgulamak için siz değerli üyelerimizin yaptığı bağışlar ve göstermiş olduğu çaba için ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. 

2-KURUMLAR ARASI İLİŞKİLER

1- 20-21 ağustos tarihlerinde Çorum Başkanlar toplantısına katılınıldı. Karaman Müsiad Temsil edildi ve Başkanla tanışıldı.
2- 6 Ekim 2015 tarihinde Türkiye’de ve yurtdışındaki MÜSİAD şubelerinin üyeleri ile üyelerimizin yaptıkları iş ve faaliyetler hakkında bilgi paylaşımı yapıldı, Üyelerimize yeni pazar bulma ve ucuz hammadde tedarikleri için bilgi paylaşımı sekretaryamızcayapılmıştır.
3-Eylül 2015 tarihinde Ankara’daki bürokratlar ziyaret edilerek siz değerli üyelerimizin soprunlarını çözmede Karamanın tanıtımını için görüşmeler gerçekleştirilmiştir.
4-Bakanlar kurulu genel sekreteri, Osman Sağlam ziyaret edildi.
5-Bütçe ve Mali kontrol genel müdürü İhsan Hatipoğlu ziyaret edildi.
6-Enerji ve tabi kaynaklar Bakanlığı,Petrol işleri genel müdürlüğü Selami İncedalcı ziyaret edildi.
7-Cumhurbaşkanı Genel sekreteri Metin kıratlı, ziyaret edildi.
8-Bölge İdare mahkemeleri Başkanı Esat Toklu ziyaret edildi.
9-Sayıştay üyeleri Fikret çöker ve Mehmet Ali Özyer ziyaret edildi.
10-Adelet Akademisi Başkan yardımcısı Hakim Rıfat İnanç ziyaret edildi.
11-4-6 Kasım tarihlerinde Kosova esnaf pirzen derneği ile görüşülerek üyelerimizin ikili görüşmeleri sağlanması için 2016 Nisan ayında Kosovada düzenlenecek olan Pirzen derneğinin gerçekleştireceği fuara tüm üyelerimiz davet edilmiştir. Fuar ziyareti esnasında iki dernek üyeleri bitubi  görüşmeleri gerçekleştirilecektir
3-ÜYELERE YÖNELİK DİĞER GELİŞMELER
1- Üyelerimizin firmaları, faaliyetlerini ürettikleri ürünlerini tanıtmak amacıyla Türkçe-İngilizce dillerinde yurt içi ve yurtdışına dağıtabilecek kitapçık ve katolog şeklinde çalışma yapmaktayız.
2-  Siz değerli Üyelerimizin ve Firmalarını,Türkiye ve yurtdışındaki  tüm MÜSİAD Üyeleri ile tanıştırma organizasyonları yaparak yaptıkları işleri, ürettikleri ürünleri tanıtmak ve firma yöneticilerini tanıştırmak amacıyla organizasyon yapacağız. Bu girişimimiz üyelerimize ücretsiz reklam ile yeni pazar sağlamak amacıyla yapılacaktır.

3-Sekreteryamız görevlendirilerek Yurt içi ve yurt dışı fuarlar takip ve araştırması yapılarak siz değerli üyelerimiz bilgilendirilecektir.
4-Üyelerimizin Resmi ve gayriresmi kurumlardaki bürokrasi sorunlarının tespit edilerek çözmek için Karaman Valiliği ve Bakanlıklarla görüşülüp çözüm bulunacaktır.
5-Ürettiğimiz Ürünlerimizin maliyetlerini düşürmek için girdi maliyetlerini düşürücü teşvikler ve devlet destekleri için Bakanlıkla görüşmelerde bulunulacak ve taleplerimizin gerçekleşmesi için siyasi baskı yapılacaktır.
6-  Kurumlar ve kdv vergilerinin düşürülmesi, Sigorta  primlerinin ve Enerji maliyetlerinin yüksek olması ve buna ekstra teşviklerin getirilmesi ilk gündem maddelerimizdir.
7- MÜSİAD Karaman Şubesi olarak mevcut teşvikleri araştırma kurulu kurularak tüm üyelerimizin yararlanacağı şekilde hizmete sunulacaktır.
8-Müsiad üyeleri olarak bir ve kaynaşma amacı ile Karaman ve Türkiye’ ye Örnek olacak bir proje üretmek istiyoruz. Müsiad üyeleri olarak birliğimizi saylacak Karamana Katma Değer yaratacak tüm üyelerimizi bir şirket ortağı olarak toplamak ve faaliyette bulunmak amaçlı bir girişimde bulunalım. Tüm üyelerimizin ortak kararı ile bir faaliyet seçelim bunuda bir şirket kurarak faaliyetimizi başlatalım. Karaman Hepimizin, Türkiye Hepimizin.

Değerli üyelerimiz Daha konuşacak o kadar çok şeyimiz var ki anlatacak faaliyetlerimiz gerçekleştireceğimiz hedeflerimizden de bahsetmek isterim ama  vakit darlığından konuşmamı burada sonlandırıyorum.
Olağan Genel Kurulumuzdan sonra dernek faaliyetlerimiz, üyelerimizin kurumsal gelişimi ve ticari hacmini artırmak amacıyla, siz değerli üyelerimizin katkılarını artırmasıyla devam edecektir. Yeni faaliyet döneminde de, üyelerimizin maddi manevi katkılarıyla, MÜSİAD ülkemizin ekonomik ve istihdam gelişiminin öncüsü olma yolunda hızla ilerleyecektir.

Genel Kurulda, kurucu Başkan Turgay Baş tekrar başkanlığa seçilirken, Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu. 

YÖNETİM KURULU  ÜYELERİ                                     

1 TURGAY BAŞ                    

2  NURİ KELEŞ                       

3  HAKAN KAYA                   

4  M.MALİK ÜNAL                              

5 İBRAHİM TAŞBAŞ                           

6 ERCÜMENT ÇOLAKOĞLU                           

7 YÜCEL KARADAĞ                           

8  MUSA AKGÜL                  

9  M.ALİ ŞİMŞEK                  

10 HÜSEYİN ÖZKAYA                                                                                                                

YÖNETİM KURULU  YEDEK ÜYELERİ                                       

1 CİHAD BOYNUKALIN                    

2 YAŞAR KURT                     

3 VURAL ELDOĞAN                          

4 ALİ ÖZÇELİK                      

5 MEHMET YILDIZBAŞ

SEKTÖR KURULU  Komisyonu Başkanı M.Ali Şimşek seçilirken, Sektörler için ayrı ayrı komisyonlar belirlendi. 

1 Makine sk. Bşk.                                       Recep Karakoca              

2 Otomotiv sk. Bşk.                                    Beytullah Karakaş          

3 İnşaat cevre sk. Bşk.                               Ö.Alper Akkülah             

4 Metal maden sk. Bşk.                              Yücel Karadağ  

5 Basın yayım,ambalaj sk. Bşk.                   Sadi Küçükoğlu

6 Lojistik sk. Bşk.                                       Ali osman cevher           

7 Sağlık sk. Bşk.                                         Yakup Işık          

8 Tekstil/deri sk. Bşk.                                 Uğur Peker       

9 Gıda,tarım,hayv. Sk. Bşk                        Cihad Boynukalın           

10 Hizmet sk Bşk.                                      İbrahim Taşbaş

11 Bilgi ve teklonoji sk. Bşk.                      Bayram Bircan  

12 Dayanıklı t. Mobilya sk. Bşk.                A.Hakan Türkmen          

13 Enerji sk. Bşk.                                         Musa Akgül