Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde kurulan Enerji Verimliliği Eğitim ve Ölçüm Ar-Ge Laboratuvarları enerji  verimliliği ve yönetimleri üzerine Lisans-Lisansüstü seviyesinde eğitimler vermektedir. KMÜ enerji konusunda eğitim alan öğrencilerin Karaman sanayi sektöründe istihdam edilmesi ile enerjinin yönetilmesi, kullanılan enerjinin maliyetinin düşürülmesi, ihtiyaç duyulan donanımlı personelin sektöre kazandırılması planlanmaktadır. KMÜ Akademik Enerji, ilimiz sanayi kuruluşlarının enerjiyi etkin kullanabilmeleri için gereken alt yapının oluşturulması, teknolojik gelişmelerin hızla takip edilebilmesi, verimliliği artırıcı örnek projelerin oluşturulması, enerji konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılarak halihazırda üretim sektöründe kullanılmakta olan geleneksel yöntemlerden kaynaklanan zaraların önemli ölçüde azaltılması gibi imkanlar sağlayacaktır.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın iştirakçi olduğu proje kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı desteği ile  kurulan Enerji ve Ölçüm Ar-Ge Laboratuvarları  Açılış Programı düzenlenecektir.
26 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 14:00 de KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenecek olan açılış programına tüm üyelerimiz davetlidir.” dedi.
Tarih: 26 Ekim 2016 Çarşamba
Saat: 14:00
Yer: Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda
Program Akışı
14:00   Açılış Konuşmaları
14:15  Davetli Konuşmacı
            Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanlığı YEGM Uzmanı
            Burhan GÜLDİBİ
            (Enerji Verimliliği ve Önemi)
14:30   Yrd. Doç. Dr. Selmin ENER RÜŞEN
            KMÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi
            (Er-Ge Laboratuvarları Tanıtımı)
14:45   Ar-Ge Laboratuvarları Açılışı
15:00   Kokteyl