Karaman’ın Başyayla İlçesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının 1 metreye ulaşması bazı olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Kar yağışı nedeniyle birçok eski ev çökme tehlikesi atlattı. Belediye ekipleri de duruma müdahale etti.

Başyayla da eski dönemlerde bin bir emekle toprak ve taştan yapılan evler, insanların yeni betonarme evler yapması ile birlikte boşalmıştı. Yağan kar ile göçen ve göçme tehlikesi bulunan Kirazlıyayla Mahallesi’nde ki evler Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu ve Kirazlıyaya Mahallesi Muhtarı Hacı Duran’ın girişimiyle belediye encümeninden karar alınarak yıkılmaya başlandı.

Başyayla Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmaya başlanan evler hakkında açıklama yapan Kirazlıyaya Mahallesi Muhtarı Hacı Duran, ‘’Mahallemizde bulunan eskimiş ve yıkılmaya yüz tutmuş eski evlerin, halkımıza zarar vermemesi için yıkımına başladık. Belediyemiz ile görüşmeler yaptık ve ev sahibi vatandaşlardan hiç bir ücret talep etmeden yıkım yapıyoruz. Mahallemizde sokakların dar olmasından dolayı iş makineleri gelemedi. Bizde işçilerimizle bütün iş güvenliği tedbirlerini alarak yıkım yapıyoruz.’’ dedi.

Mahalle halkı da tehlike arz eden bu evlerin yıkılmasını olumlu karşıladı.