Karaman merkezde 14 yıldır berberlik yapan 32 yaşındaki Selçuk Evin, şehit çocuklarına ücretsiz tıraş kampanyası başlattı. Evin, bu kampanyasını da işyerinin camına astığı “Bu işyerinde şehit çocuklarından ücret alınmamaktadır. O ücret babaları tarafından peşin olarak ödenmiştir” yazısıyla müşterilerine duyurdu.

Hakkari’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın cenaze töreni sonrası şehitlere olan minnettarlığını göstermek amacıyla böyle bir karar aldığını belirtti.

“8 YILDIR MÜŞTERİM VE ARKADAŞIMDI”

Hakkari’nin Oğul Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat polisi 25 yaşındaki Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın 8 yıldır hem arkadaşı hem de müşterisi olduğunu söyleyen Evin, “Mevlüd kardeşimin lise yıllarını bilirim. 4 arkadaş birlikte gelip bana tıraş olurlardı. Aramızda çok iyiydi, çok samimiydik, sürekli görüşürdük. Polis olduktan sonra müsait oldukça görüşüyorduk. En son 15 Temmuz’da kolu kırıldığında buraya gelmişti o zaman görüşmüştük.” dedi.

“SANKİ ÇIKIP GELECEKMİŞ GİBİ”

Arkadaşının şehit olduğunu duyunca şoka uğradığını ifade eden Evin, ‘sanki çıkıp gelecekmiş gibi oluyor hala inanamıyorum’ sözlerini aktardı.

Şehit Dündar’ın cenaze töreni sonrası bir anda içinden böyle bir yazı asmak geçtiğini söyleyen Evin, şunları söyledi;

“Cenazeyi defnettikten sonra dükkanda otururken Mevlüd’ün bir çocuğu olsaydı eğer ben ona ne söylerdim ki diye düşünüyordum. Aklıma Mevlüd gibi kahramanlarımız bizim için cesurca savaşıp bu vatanı koruyorlar, biz ise onlar için ne yapıyoruz diye geldi. Daha sonra bu yazıyı çıkarmayı düşündüm. Hatta yazıyı bastırdığım abi de ‘sen böyle bir fedakarlık yapıyorsun buda bizden olsun’ diyerek para almadı. Karamanlı vatandaşlarımız şehit ve gazilerimize hep duyarlı olmuşlardır. Hepsinden Allah razı olsun. Yazıyı dükkanımın camına astıktan sonra da yoldan gelip geçenler ve müşterilerim fotoğraflayıp arkadaşları ile paylaştı. Vatandaşlarımız kampanyayı duyurmak için ellerinden geleni yapıyor. Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Bayat’ta yazıyı görmüş ve çok duygulanmış. Arayıp tebriklerini iletti. Yazıya karşı ilgi çok büyük.”