Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi binasında yapılan istişare toplantısında gündemdeki konular değerlendirildi.
Yapılan değerlendirmede; “İlimizde vuku bulan aşağılık bir fiil ve bu fiili işleyen aşağılık bir kişi üzerinden ne yazık ki üzülerek ifade etmeliyiz ki değerlerimiz hedef alınmakta ve bu aşağılık kişi ve fiil üzerinden neredeyse bu aşağılık hadiseye sevinircesine rant devşirme telaşı sergilenmektedir.
Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bu aşağılık hadisenin duyulmasının hemen ardından savcılık gerekli takibatı başlatmış, devletin kurumları yasal süreci işletmiş, iddia hazırlanmış ve ilgili ile mahkeme süreci başlatılmıştır. Bu süreçte, sendikamız olayı yakinen takip etmiş ve gerekli suç duyurularında bulunmuştur.
Olay çirkindir, adidir, aşağılıktır. Dolayısıyla bu çirkin, adi ve aşağılık hadiseden mağdur olan çocuklar ve onların aileleri söz konusudur. Bu çocuklar ve onların aileleri, onların psikolojileri dikkate alınmadan sorumsuzca açıklamalar yapılmaktadır. Dedikodular üzerinden mağdur çocukların aileleri aşağılanmakta, bu ailelere para dağıtıldığı gibi asılsız ve kanıtsız iddialar basın yoluyla paylaşılmakta ve bu söylentiler toplum vicdanında derin yaralar açmaktadır.
Bu aşağılık hadise bahane edilerek okullar, öğretmenler, yöneticiler hedef alınmakta ve adeta bir gözü dönmüşlük hali sergilenmektedir. Suçun şahsiliği ilkesi görmezden gelinerek sanki bu suç biliniyormuş da görmezden gelinmiş imajı oluşturularak değerler, kişiler ve kurumlar töhmet altında bulundurulmaktadır.
Bu aşağılık fiili işleyen kişinin en ağır cezaya çarptırılması için bütün STK’ların süreci dikkatli bir şekilde takip etmesi gerekirken, sorumluluk sahibi olması gereken bazı STK’ların ve hatta eğitim alanında faaliyet gösteren bir sendikanın olayı bağlamından koparmaya çalışan sorumsuz açıklamaları nasıl bir savrulma içinde olduklarını göstermektedir.
Bir çocuğun bile bu aşağılık fiile maruz kalması toplumumuzu derinden sarsar ve yaralarken özellikle çocuk sayılarının bilinçli bir şekilde fazla gösterilme gayreti toplumu infiale sürüklemekten, eğitim kurumlarımıza ve eğitimcilerimize güveni sarsmaktan başka bir amaç taşımamaktadır. Bu yaklaşım da bir o kadar aşağılık bir davranıştır.
Eğitimcisini, eğitim kurumlarını ve hatta Karaman gibi güzide şehrimizi karalamaya kadar götüren bu sorumsuzca açıklamaların kime ne kazandıracağını buradan sormak isteriz.
Biz Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi olarak bu müessif olayı şiddetli bir şekilde bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. İlgili kişinin en ağır ceza ile cezalandırılması konusunda her türlü gayret ve çaba içerisinde olacağımızı bir kez daha kamuoyu önünde ifade ediyoruz.
Eğitim-Bir-Sen Karaman Şubesi olarak toplumun son derece hassas olduğu bu ve benzeri konularda açıklama yapan kişi ya da kurumların daha bir sorumluluk hissiyle hareket etmeleri gerektiğine inanıyoruz.
Suçun şahsiliği ilkesi yok sayılarak bir takım suç fiillerini işleyen kişiler üzerinden özellikle sendikamızın ismi geçirilerek bir linç girişimi yapılmaktadır. Türkiye’mizin en büyük eğitim sendikası olan Eğitim-Bir-Sen medeniyet değerlerine bağlı, ilkeli ve sorumluluk bilinciyle hareket eden bir sivil toplum örgütüdür.
Birtakım adi suç ve suçlular üzerinden sendikamıza dil uzatılmasını kınıyor ve lanetliyoruz. Bir kez daha ifade ediyoruz ki Eğitim-Bir-Sen bir yandan bu ülkenin en temel sorunlarının çözümü için gayret gösterirken, eğitim çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi için çabalarken diğer taraftan da öğretmenlik mesleğinin itibarını, güvenini zedeleyen bu adi ve aşağılık suç ve suçlularla mücadele etmekten ve bunların hak ettikleri şekilde cezalandırılmaları sürecini takip etmekten asla geri durmayacaktır.
Sendikamıza üye olup herhangi bir şekilde toplum ahlakına mugayir fiil işlemiş olanlardan, haberimiz olduğu andan itibaren doğruluk derecesini araştırıp toplum ahlakına mugayir bir kırıntı tespit ettiğimizde, o kişi ile ilgili mevzuat ve yasal çerçevede gereken ne ise onu yapıyor ve bu hususta asla müsamahakâr davranmıyoruz.
Şunu bir kez daha anlamayan idraklere, duymayan kulaklara haykırıyoruz ki ülkemizin bu güzide kurumunu asla karalayamayacak ve bunda başarılı olamayacaksınız. Böyle adi ve aşağılık fiil ve kişiler üzerinden rant devşirme gayretleriniz elbette ki boşa çıkacaktır.” denildi.