KAİMDER Yönetiminden yapılan basın açıklamasında, ‘’İlimizde yaşandığı iddia edilen ve şu anda savcılık tarafından gizlilik kararı bulunan olaydan, dernek olarak derin üzüntü duyduğumuzu belirtiyor, yaşandığı iddia edilen olayı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. KAİMDER hakkında, ilimizde yaşanan bu olay bahane edilerek gerçeğe aykırı bir şekilde camiamızı ve dernek tüzel kişiliğimizi rencide eden haberler yapılmakta, derneğimiz kasıtlı ve organize bir şekilde yıpratılmaya çalışılmakta, gizlilik kararı olan, haber yasağı bulunan bir dosyada fail ismi vs belirtilmediği halde kurum bilgilerimiz verilerek derneğimiz ve camiamız adeta linç operasyonuna maruz bırakılmaktadır. 
Şu an tutuklu bulunan şahsın medyada ismi tam olarak yazılmazken, fotoğrafı karartılırken derneğimizin adının geçmesini şiddetle kınıyoruz. Derneğimizin yer alan haberlerde doğrudan hedef gösterilmesinin kasıt içerdiğini ve bunun operasyonel bir harekete dönüştürüldüğünü görüyoruz. Belirli bir kesim, “suç ve cezanın şahsiliği” ilkesini bildiği halde bunu göz ardı ederek, soruşturmanın devam ettiği bir süreçte derneğimizi bu iğrenç fiil ve faille özdeşleştirmek istemektedir. Öncelikle bilinmelidir ki olayın faili olarak zikredilen kişinin derneğimizle ve İmam Hatip camiasıyla üyelik dahil hiçbir irtibatı bulunmamaktadır. 
Olayın basında ve sosyal medyada yer bulmasıyla suç isnat edilen kişi üzerinden ve birtakım gerçek dışı ifadelerle konunun milli ve manevi değerleri önemseyen kurumları karalama kampanyasına dönüştürüldüğüne tanık oluyoruz. Derneğimiz suçun bir parçasıymış gibi gösterilmek suretiyle, dernek faaliyetlerinin önüne set çekilmek istenilmekte, iftiraya maruz bırakılmaktadır. Tekrar belirtiyoruz ki ismi geçen şahsın derneğimizle fiili veya hukuki hiçbir bağı yoktur. Mahkemesi devam eden ve olayda adı geçen şahsın suçunun sübutu halinde idam dahil en ağır ceza ile cezalandırılması talebimiz, temennimiz ve duamızdır. Son olarak söz konusu şahıs ve olayla, derneğimizi ilişkilendirmeye çalışan kişi ve kurumlarla ilgili de suç duyurusunda bulunduğumuzu, olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ederiz.’’ denildi.