Karaman Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı arasında DFD Sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında Karaman Organize Sanayi Bölgesi 360 derece sanaltur projesi, 7 farklı dil seçeneği ile yeni web sitesi tasarımı ve OSB tanıtım kataloğu hazırlanacak.

Proje sonucunda hizmete sunulacak web sitesi ve 360 derece sanal gezinti altyapısı özellikle Karaman OSB'de faaliyet gösteren firmaların ihracatlarını gerçekleştirdikleri ülkelerin dilleri başta olmak üzere 7 farklı dil seçeneğinde kullanılabilme potansiyeline sahip olacak. Bu manada gerek müşteri gerekse Karaman OSB'de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılara da hitap eden bir sistem kurulmuş olacak. Dünyada yaygın kullanılan İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça gibi dillerde sunulan bir web sitesi Karaman OSB'nin marka değerine güç katacak, bölge bilinirliğinin uluslararası boyutta artırılması adına katkı sağlayıcı bir faktör olacak.

Sonuç olarak proje kapsamında Karaman’ın gelişiminde en başta gelen faktör olan Karaman OSB 'nin ulusal ve uluslararası ticaret ve sanayi alanlarında bilinirliğinin geliştirilmesini amaçlayan proje çıktıları sayesinde firmaların güvenirliliği ve kurumsal kimlikleri artırılmış, 360 derece sanal tur özelliği sayesinde Karaman OSB içerisinde internet üzerinden dolaşmaya imkân tanıyan bir sistem kurulmuş olacak.

Ayrıca proje sonunda Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Arapça olarak Karaman OSB tanıtım kataloğu bastırılarak paydaşlara ulaştırılması sağlanacak.