Öğrencileri Belediye Meclis Salonunda ağırlayan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; kendisine yöneltilen ve öğrencilerin merak ettiği bütün konulara titizlikle cevap verirken küçük ziyaretçiler de Karaman’ın çevresel sorunları ve yapılabilecek çevre düzenlemeleriyle ilgili fikir ve görüşlerini aktardılar.

Kendisine yöneltilen soruları hassasiyetle cevaplayan Başkan Çalışkan şunları kaydetti: “Karaman Türkiye’nin en temiz illeri arasında bulunmaktadır. Karaman Belediyesi olarak bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızı her anlamda daha temiz, daha huzurlu ve daha mutlu bir şehirde yaşamaları için çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Kent Konseyimizin önemli projelerinden birisi olan ‘Temiz Karaman, Sağlıklı Nesiller’ projesi ile toplumumuzda çevre konusunda önemli bir duyarlılık oluştu. Siz çocuklarımıza daha yaşanabilir bir gelecek bırakmak için elimizden gelenin daha fazlasını yapacağız.”
Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven de: ”Karaman Kent Konseyi ilimizin tarihi, kültürel, doğal değerlerine sahip çıkan ve geliştiren, kent kaynaklarının etkili, verimli ve adil kullanımına katkıda bulunan, yaşam kalitesini geliştiren ve çevreye duyarlı programları desteklemektedir. Kent Konseyi olarak 8 tane meclisimiz bulunmaktadır. Her meclis kentimizin sorunlarıyla ayrı ayrı ilgileniyor. Kent Konseyi olarak “Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında birçok faaliyet gerçekleştirdik. Hepimizin ortak paydası Karaman. Siz değerli öğrencilerimizin de projemize desteklerini bekliyorum” dedi.