Karaman’ın Doğukışla mevkiinde yapımına başlanan ve çalışmaları büyük oranda tamamlanan Piri Reis Vadisi Projesi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan projenin Türkiye'de örnek bir konut projesi olduğunu vurguladı. İncelemeler sırasında yetkililerden bilgi alan Başkan Çalışkan çalışmalarla ilgili olarak şöyle konuştu:  “Yakın zamana kadar çoğu kişinin 'Hayal, böyle bir proje Karaman'da yapılamaz' dediği bir proje olan Piri Reis Vadisi Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin ilk etabında toplam 450 konut yapılıyor. Ve bu konutlar büyük oranda tamamlanmış durumda. Bir yandan da proje dahilinde çevre düzenleme, sosyal ve yeşil alan düzenleme çalışmaları devam ediyor. Konutları, sosyal donatıları, yeşil alanları ve alışveriş merkezleri ile Doğu Kışla mevkiine güzide bir cazibe merkezi kuruluyor.

Piri Reis Vadisi Projesi, bulunduğu bu mevkiiye de ayrı bir değer katıyor. Karaman Belediyesi olarak şehrimize değer katan bu yatırım ve projelerimize devam edeceğiz ve kısa sürede Karaman hak ettiği değere kavuşacak.”

Proje içerisinde devam eden sosyal donatı ve yeşil alan çalışmalarının büyük bir alanı kapsadığını da ifade eden Başkan Çalışkan: “Konutların yanı sıra bu sosyal donatı ve yeşil alan şehir için büyük bir kazanım olacak. Adını Karamanlı ünlü Türk denizcisi Piri Reis’ten alan proje içerisinde, Piri Reis’i temsilen bir gemi figürü bulunuyor” dedi.