Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Karaman Belediyesi ve TOKİ tarafından ortak yapılacak “Piri Resi Vadisi Projesi” için 31 Aralık 2012 günü sona eren ön kayıt başvuru süresinin 15 Şubat 2013 tarihine kadar uzatıldığını bildirdi.

Başkan Uğurlu, yaptığı yazılı açıklamada Avrupa'da yaşayan Karaman'lı hemşehrilerimizin konutlar için yoğun bir talebi olduğunu belirtti. Bunun için TOKİ ve Halk bankası yetkilileri ile görüşüp başvuru süresinin uzatılmasını talep ettiklerini ifade eden Başkan Uğurlu, şunları kaydetti:
“TOKİ’nin Piri Reis Vadisi projesinin 1. etabının ihalesinin yapılabilmesi için istenen talep 100’dü. Fakat vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine başvuru sayısı 300’e yaklaştı. Çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan Karamanlı hemşehrilerimizin de projeye ilgisi çok büyük. Projeyi tanıtmak için yaptığımız yurt dışı gezilerinde hemşehrilerimizin başvuruda yaşayacakları sıkıntılara çözüm bulma sözü vermiştim. Fakat birçok hemşehrimiz, Halk Bankası’nın yurt dışında temsilciliği olmadığı için başvurularını gerçekleştiremedi. Bizden sürenin uzatılmasını istediler. Biz de gerekli girişimleri yaptık. Süre 15 Şubat tarihine kadar uzatıldı. Geçen hafta Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nden 6 kişilik bir heyet Karaman’daydı. Bu arkadaşlarla konuyu görüştük. Şimdi bu yetkililer Karamanlıların yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerine giderek talepleri orada kabul edecekler.”

Talep kabullerinin 15 Şubat tarihinden sonra da devam edeceğini fakat bu taleplerin projenin 2. etabı için geçerli olacağını sözlerine ekleyen Başkan Uğurlu: “Sürenin uzatılmasında bununda rolü büyük. Çünkü TOKİ, 31 Aralık’tan sonra yapılan talepleri 2. etap için değerlendirecekti. Yurt dışındaki vatandaşlarımızda 1. etaptan yararlanmak için ricada bulundular. Karaman’da yaşayan vatandaşlarımız yine başvurularını Halk Bankası’nın Sanayi şubesine yapabilecekler” dedi.