Karaman’da trafik düzeninin sağlanması için çalışan ekipler, özellikle çift sıra park yapan sürücülere cezai işlem uygulayarak çekici yardımıyla araçları otoparka çekiyor.

Özellikle yaz dönemlerinde yaya ve araç trafiği bakımından yoğunluk yaşanan İsmet Paşa, 2. İstasyon, Molla Fenari, ve Yunus Emre Caddelerinde meydana gelecek trafik sıkışıklıklarının önlenmesi, yayaların bu caddeleri daha güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için trafik ekipleri gece gündüz çalışıyor.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik ekipleri, tek yön olarak kullanılan İsmet Paşa Caddesi’nde sağ taraf da park yasağı bulunduğu halde park etmeye devam eden sürücülerin araç plakalarına cezai işlem uygulayarak, araçları çekici yardımıyla ile trafikten men etti.

Fakat onca ceza işlemlerine rağmen vatandaş hatalı park etmekten bıkmadı.

BİR DE YURTDIŞINDA BUNU YAPIN!

Trafiğin yoğun olduğu caddelerde, hatalı park edenlerin sadece Türk plakalı araç sürücüleri olmadığı gözlendi. Yurtdışından gelerek Karaman’ın trafiği konusunda karalama sözler eden vatandaşların da trafik kurallarına uymadığı dikkatlerden kaçmadı.

Yabancı plakalı araçların Karaman’da aşırı hız yapmaları ve hatalı park etmeleri vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu.

Hatalı park eden araç sürücüleriyle yaptığımız görüşmede, Karaman’da uygun otopark olmadığı sebebiyle park ettiklerini dile getirdi. Vatandaşlar, Karaman Belediyesi’nden otopark sorununun çözüme kavuşturulmasını istedi.