Comenıus Okul Ortaklıkları Projeleri kapsamında, ilimize gelen proje ortağı ülkelerle ve yurt dışında yapılan görüşmelerle proje çalışmaları devam ediyor.
Vali Ali Akan İlkokulu’nun ortağı olduğu “Çevreci Fikirler, Çevreci Vatandaşlar” adlı projenin ilimizdeki çalışmaları için Polonya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İtalya, Letonya, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen ekipler, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, bugüne kadar proje ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti bildiren İl Müdürü Sultanoğlu, “İnsanlar bir amaç için bir araya geliyorlar, birbirlerinden çok şey öğreniyorlar. Bu birliktelik iş birliğini artırıyor. Bizler, bizden öncekilerden çevre yönüyle çok şey devraldık. Biz de bizden sonrakilere daha güzel bir dünya bırakmak zorundayız. 8 ülkenin temsilcileri bu güzel amaç için bir araya geldiniz.” dedi.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, “Küresel Yurttaşlar Yetiştirmek” adlı projeleri için Romanya’ya gidecek olan Anafartalar Ortaokulu'nu makamında kabul etti. Okul Müdürü Mehmet Akif Duman proje çalışmaları hakkında bilgi vererek projeden beklenen sonuçları ifade etti.

Sultanoğlu, proje ekiplerine ve yurt dışından gelen misafirlere çalışmaları için teşekkür ederek başarılar diledi.