Rektör Sabri Gökmen’in ilkokul dördüncü ve beşinci sınıflarda öğretmenliğini yapmış olan Rıfkı Şimşek aynı zamanda Prof. Dr. Gökmen’in eğitim öğretim hayatına başlamasında etkili olan önemli isimlerden birisi. Babasının, okumasına karşı çıkmasına rağmen Sabri Gökmen’in gözündeki ışığı fark eden ve onun okula devam etmesi için babasına ısrarcı olan Emekli Öğretmen Rıfkı Şimşek bu çabasının sonunda Rektör Gökmen’in okumasında ve bu yıllara gelmesinde büyük bir paya sahip.

“Okumama vesile olan çok değerli bir insan”

Öğretmeninin yapmış olduğu ziyaretle büyük bir mutluluk yaşayan Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Rıfkı öğretmenim benim için sadece bir ilkokul öğretmeni değil. Benim bu yıllara gelmemde, rektör olmamda ve daha önemlisi beni Sabri Gökmen yapan bu uzun yolda elimden ilk tutan ve hayatımda çok önemli bir yeri olan değerli bir insandır. O yılların imkânsızlıklarına rağmen ben ve benim gibi birçok öğrenciye yol gösteren bir öğretmendir Rıfkı Hocam. Bu ziyaret beni yıllar öncesine götürerek okul yıllarımı tekrar yâd etme imkânı verdi.” dedi.

“Öğretmenleri yetiştiren öğretmen olmak”

Rektör Sabri Gökmen, ilkokulda öğretmeniyle yaşadığı bir anıyı paylaşarak öğretmeni Rıfkı Şimşek’in bir gün sınıftaki tüm öğrencilere ileride ne olmak istediklerini sorduğunu, öğrencilerin büyük çoğunluğunun, öğretmen olmak istediklerini belirttiğini, kendisine sıra geldiğinde ise düşünerek “Ben öğretmenleri yetiştiren öğretmen olmak istiyorum.” cevabını verdiğini belirtti. Gökmen, o gün çok bilinçli düşünerek ifade etmemiş olsa bile şu an bu sözünün dua yerine geçerek gerçekleştiğini söyledi.

Emekli Öğretmen Rıfkı Şimşek ise Prof. Dr. Sabri Gökmen’in ilkokulda zeki ve başarılı bir öğrenci olmakla birlikte, yıllar geçse bile kendisini her Öğretmenler Gününde ve bayramlarda muhakkak aradığını dile getirerek Gökmen’in vefakarlığına dikkat çekti.

Rektör Gökmen, ilkokul öğretmeni Rıfkı Şimşek’i üniversitede misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine bu anlamlı ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Ziyaret, Rektör Gökmen’in yıllar sonra gelen misafirine Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini gezdirmesiyle sona erdi.