Merkez dernek binasında gerçekleştirilen kongreye, yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve AGD üyeleri katıldı. Divan teşekkülü sonrası gündemdeki konuların müzakeresine başlandı. Kongrede bir konuşma yapan Başkan Şabettin Gezen, Anadolu Gençlik Derneğinin amacının şuurlu gençler yetiştirip, topluma kazandırmak olduğunu belirterek; “Bizim esas derdimiz, içinde yaşadığımız dünyanın huzura ve barışa nasıl kavuşacağı; ezilen ve sömürülen ülkelerin esaretten nasıl kurtulacağıdır. İnanıyoruz ki bu kurtuluş hamlesinin öncülüğünü İmanlı Gençlik yapacaktır. Müslümanlar olarak bizim hedefimiz ve maksadımız bellidir. Biz, zulüm ve baskının olmadığı , sömürünün, insan haklarına saygısızlığın ve bütün insanlığın huzurunu ve mutluluğunu istiyoruz. Her Müslüman Hakkı üstün tutmak ve adaleti tesis etmekle görevlidir. Arkamızdan gelecek nesillere daha adil, huzurlu ve barışın hüküm sürdüğü bir dünya bırakmak için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Devri saadette olduğu gibi, adalet ve sevgi temelinde hakkı üstün tutan yeni bir dünya mutlaka kurulmalıdır. Çünkü mutluluğa, huzur ve güvene bütün insanlığın ihtiyacı vardır. Toplumun ve tüm insanlığın geleceğini teminat altına alacak, geleceğin kararını verecek gençleri yetiştirmek zorundayız.”dedi.
Başkan Gezen kongre sonrası önemli bir programın da duyurusunu yaptı. Karaman AGD olarak 11 Nisan 2015 Cumartesi günü İlimiz Kazım Karabekir Kapalı Spor salonunda “Peygamber Efendimize Sevgi Gecesi” konulu Kutlu Doğum Programı düzenleneceğini ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından Şabettin Gezen tek liste ile yapılan seçimlerde bir önceki Yönetim kurulunun yeniden teşekkülü ile ikinci kez başkan seçildi.