Çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramak, çocuk ve gençlerin daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak, yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini artırmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ''Bağımlılık'' konulu yarışmanın ödül töreni Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda yapıldı.

Açılış konuşması ile başlayan ödül töreni, ilkokullar düzeyinde edebi kategoride birinci olan Yılmaz Babaoğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Berra Şeker tarafından ''Bağımlılık'' konulu şiiri okunması ve lise düzeyinde edebi kategoride birinci olan Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi  öğrencisi Şeyma Şimşek’in ''Bağlanma Çocuk'' konulu kompozisyonunu okunması ile devam etti.

Öğrenciler tarafından okunan şiir ve öykünün ardından ödül törenine geçildi. ''Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek'' projesi kapsamında, ''Bağımlılık'' konulu yarışmada dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ödüllerini protokol üyeleri tarafından aldı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler 5 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul’da yapılacak olan büyük ödül törenine katılmaya hak kazandılar. Ödül töreni günün anısına çekilen toplu fotoğraflar sonrası sona erdi

''Bağımlılık'' konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler ise şöyle;

S.N

Adı-Soyadı

Okulu

1

Şeyma ŞİMŞEK (Edebi Kategori)

Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi

2

Özlem AKPINAR (Görsel Kategori)

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi

3

Bahar BAKİR  (Edebi Kategori)

Ayrancı Yatılı Bölge Ortaokulu

4

Şule YILMAZ (Görsel Kategori)

Esentepe Ortaokulu

5

İrem ESKİ (Görsel Kategori)

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu

6

Berra ŞEKER (Edebi Kategori)

Yılmaz Babaoğlu İlkokulu