Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütülen Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller projesi kent yaşamında çevre bilincinin oluşturulması ve çevre kirliliği konusunda haklı bilinçlendirmek için yapılan çalışmaları kapsıyor.

11 Ağustos Perşembe günü itibariyle başlanan saha çalışmaları Karaman Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve çevresinde gerçekleşiyor. Kent Konseyi Sekreterya ekibi tarafından halka çevre kirliliğini anlatan broşürler dağıtılarak Karaman'ın genel bir problemi haline gelen çekirdek kabuğu sorunu için bir çözüm niteliğinde üretilen çift kese kağıdı uygulaması anlatılıyor.

Saha çalışmalarını yakinen takip eden Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Karaman halkını yürütülen projeye destek vermeye davet etti. Hedeflenen noktaya ulaşmak için birlik ve beraberlik vurgusu yapan Konukseven şunları kaydetti:" Bir kentin temizliği, sadece bir kurumun ya da sivil toplum örgütünün yapabileceği bir konu değil. Bu iş, birlik ve beraberlik içerisinde olur. Herkesin ortak hareketi ve çabası ile olur. Bu noktada bütün esnaflarımızla, vatandaşlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla daha temiz bir Karaman için ortak payda da buluşmayı ümit ediyorum. Konseyi olarak çekirdek kabuğu sorununa karşı savaş açtık ve ekibimizle birlikte halkımızı bilgilendirmeye ve bilinclendirmeye devam edeceğiz. Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından hayata geçirilen Temiz Karaman Sağlıklı Nesiller projesi çerçevesinde Karamanın büyük sorunlarından birisi olan çekirdek kabuğu için ekibimiz tarafından çift kese kağıdı üretildi. Halkımızın üretilen bu kese kağıtlarını somut olarak görmesi adına saha çalışmalarımızda kendilerine dağıtacağız.  Bu noktada değerli Karaman halkımızdan projemize destek bekliyoruz." dedi.

Konukseven, haftaiçi her akşam Kent Konseyi Sekreterya ekibi tarafından gerçekleştirilen saha çalışmalarına destek veren Karaman İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, TEMA VAKFI yönetiminden Suzan Özpeynirci, Özel Babaoğlu Koleji Kurucusu Hilmi Erdoğdu ve Kent Konseyi Tarım Meclisi Başkanı Musa Çavuşoğlu'na teşekkür etti.