Karaman Kent Konseyi’nin gençler için düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca; eğitim, motivasyon ve gençlik üzerine öğrencilerle sohbet etti. İlk olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde sahne alan Sait Çamlıca, yaşadığımız teknolojik çağın önemine dikkat çekerek, teknolojiye mahkum olmamayı, teknolojiye hakim olmayı öğütledi. Dünya´da gençlerin hedef alındığına vurgu yapan Çamlıca:“Çünkü genç gelecek demektir. Gençleri kazanmak geleceği kazanmak, gençleri kaybetmek geleceği kaybetmek anlamına gelir. Lütfen anlık hatalara uymayın. Geleceğinize siz yön vereceksiniz. Teknolojinin, bilgisayarın, cep telefonunun, internetin, sosyal medyanın esiri olmayın. Onu her zaman kontrol altında tutun. Bol okuyun, öğrendiklerinizi tekrar edin, yaptığınız iş de dürüst olun, kendinizi geliştirin. Çünkü ilerde sefasını da siz çekeceksiniz, cefasını da.” Tavsiyelerinde bulundu.
Yaşamdan gördüğü kesitlerle konuşmasını yapan Çamlıca, zaman zaman yaptığı esprilerle de konferansın oldukça keyifli geçmesine sebep oldu. Yaklaşık bir saat süren konferans, daha sonra; Piri Reis Kültür Merkezi, Çıraklık Eğitim Merkezi ve Yunus Emre Konferans Salonu’nda devam etti. Akşam saat 19.00’da Yunus Emre Konferans Salonu’ndaki programa Vali Murat Koca ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da katıldı.
Konferanslar sonunda Eğitimci-Yazar Sait Çamlıca’nın “Gençlik Hazinesi” kitabı öğrencilere dağıtılırken, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven de katılımcılara; Karaman Kent Konseyi’nin çalışmalarından kısaca bahsederek, büyük önem verdikleri bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.