Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur konu ilgili yaptığı basın açıklamasında; 
''Olanca hızı ve baş döndürücülüğü ile bir yerel seçim dönemini geride bıraktık. Bizler sizlerin onayı ve tasvibi ile 2009 yılında ‘Sarıveliler için Ele Ele, Gönül Gönüle’ sloganı ile yola çıkmıştık. Ve 2014 yılının 30 Mart’ına kadar beş yıl memleketimize hep BİRLİKTE hizmet etme imkanı bulduk. Her türlü engelleme ve entrikalara rağmen, iyi şeyler yaptığımıza, iyi işler başardığımıza inanıyoruz. Allah hile ve desiseleri boşa çıkaran olduğu gibi, doğruların da yardımcısıdır. Biz sadece ‘Sarıveliler’e en iyi hizmeti nasıl verebiliriz’ niyeti ile hareket ettik. Bundan sonra da aynı iyi niyet ve cesaretle yolumuza devam edeceğiz inşallah. Attığımız her adımın arkasında sizler vardınız. Güç verdiniz, Sarıveliler’e sahip çıktınız.
Eksiklik ve yanlışlıklarımızdan dersler çıkararak, yeni bir ekip ve heyecanla halkımızın huzuruna çıktık. Geçen beş yıl içinde, ‘siyasetin bir hizmet aracı olduğunu’, aksine bir ‘hükmetme amacı’ olmadığını, Belediye Başkanlığı’nın iktidar sarhoşluğu ile ‘bir zaman geçirme yeri’ değil, ‘hizmet üretme makamı’ olduğunu yaptığımız hizmetlerle gösterdik. Yeni dönemde devam eden projelerimizi tamamlamak ve yeni projelerimizi hayata geçirmek için, ‘at binenin, kılıç kuşananın’ sloganı ile yola çıktık ve icra ettik. Allah’ın izni ve sizlerin kararlılığı ile nice oyunları bozarak, siyasi bir hesap içine girmeden bütün Sarıveliler’i kucaklayarak hizmetlerimize devam edeceğiz. İnşallah bu beş yıl içinde Sarıveliler makus talihini yenerek, desteğinizle bam başka bir hüviyet ve görünüme sahip olacaktır. Ve ‘Birlikte Belediyecilik’ ideali gerçekleşecektir.

Artık, seçim bitmiştir. Hizmet zamanıdır. Seçim sürecinde oluşan kırgınlıkları unutarak ve istemeden rahatsızlık verdiğimiz kimselerden özür dileyerek, şahsıma oy veren vermeyen bütün Sarıveliler halkını en kalbi muhabbetlerimle kucaklıyor, yeni dönemin memleketimize hayırlı ve verimli hizmetlere zemin teşkil etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum,''dedi.