M. RTOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, TOBB TicaBaşkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ve Deniz Ticaret Odaları Konseyleri Müşterek Toplantısı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile Konsey Başkanları ve üyelerinin katılımıyla, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğinde gerçekleştirildi.
 
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB TSO Konsey Üyesi Mustafa Toktay'ında katılmış olduğu toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konseylerin, Türkiye’deki tüm ticaret, sanayi, denizcilik ve tarım-hayvancılık sektörlerini temsil ettiğini, 81 ilde ekonominin kılcal damarlarını oluşturduklarını, böylece olumlu veya olumsuz her iktisadi gelişmeyi anında gördüklerini söyledi.
 
Konseylerdeki bilgi birikimi ve tecrübenin, ekonomi yönetimi açısından fırsat olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bu salonda gördüğünüz ortam kamu idaresinde hızlı ve etkili kararların alınabilmesi için, büyük bir imkândır. İşte burada, bunu bilen ve bizzat yaşamış olan, bu camiadan çıkmış ve şimdi reel sektörden sorumlu makamlara gelmiş, kıymetli devlet adamlarımız bulunuyor. Toplantımızı onurlandıran iki değerli bakanımıza, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye ve Gümrük-Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye, camiam adına teşekkür ediyorum. Her iki Bakanımız da sağolsunlar. Özel sektör olarak kendilerinden hep destek gördük. Kapılarını hep açık gördük. Sıkıntılarımızı, problemlerimizi rahatlıkla ilettik, birlikte çözüm aradık” dedi.