Köyün yeni muhtarı iddaaları yanıtladı.

Karaman merkeze bağlı Gülkaya Köyü muhtarlığına seçilen çiftçi 45 yaşındaki Ali Çimen'in, 'okur- yazar olmadığı' iddiasıyla seçilemeyen diğer muhtar adayları Merkez İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Ali Çimen de, Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma- yazma kursundan belge aldığını belirtti. 
180 haneli Gülkaya Köyü'nde 394 seçmen geçen Pazar günü muhtarlık seçimi içinde oy kullandı. 8 adayın yarıştığı köyde seçimleri en yakın rakibine 23 oy farkla 90 oy alan 4 çocuk babası Ali Çimen kazandı. Bunun üzerine diğer muhtar adayları Merkez İlçe Seçim Kurulu'na, Çimen'in 'okur- yazarlığı' olmadığı iddiasıyla itirazda bulundu. 
67 oyla seçimleri ikinci sırada tamamlayan İbrahim Özdağ, itiraz dilekçesini Merkez İlçe Seçim Kurulu'na sunduğunu belirtti. Diğer adaylardan Adem Akgün, Çimen’in okuma- yazma bilmediği için köyü nasıl temsil edeceğini ifade ederek, '21'inci yüzyılda yaşıyoruz. Artık, milletvekillerimizi bile profesörlerden seçiyorlar. Onun için bizim biraz daha çağdaş ve ileri Türkiye’ye uyum sağlamak için okumuş ve Gülkaya Köyü'nü temsil edecek bir kişi seçilmesini istedik. Köylümüz buna inanmak istemedi. İleriyi düşünemediler. Onun için böyle bir sonuç çıktı. Muhtar adayı olma şartları taşıyan siteye girdiğimizde yazıyordu. İşte belirli yaşı doldurmak, sabıkası olmamak ve okur-yazar olması diye şart sunuyor. Biz bu adamın diploması yok demiyoruz. Okur-yazarlığı yok diyoruz. Biz bunu söylüyoruz' diye konuştu.
‘’OKUR- YAZAR BELGEM VAR’’ 
Çocuk yaşta Mersin'in Mut İlçesi'nden Gülkaya Köyü'ne getirildiğini ve bir ailenin yanında besleme olarak büyüdüğünü belirten Ali Çimen de şunları söyledi:
'Çocuk yaşta buraya geldim, halkla beraber oldum. Buraların ekmeğini suyunu içtim. Buraları koruyacağıma dair kendimi adaylığa çıkardım. Benim 10 senedir, muhtarların yanında azalık görevimde oldu. Artık köyüme bakmak için aday oldum.' 
Başka bir ailenin yanında büyüdüğü için onların da kendisini okula göndermediğini ifade eden Çimen, '2004 yılında Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı 3 aylık kurs ile okur -yazar belgesi aldım. Bana Halk Eğitim bunu vermiş. Askerde iken de kurs gördüm. Kimseden akıl almıyorum. Okuma- yazmamı da geliştireceğim. Adaylığa kendimi atadım. Köylü beni sevip saymış bana desteği vermiş. Benim amacım köye hizmet, hakka hizmet. Bu şekilde bir görüşüm var.'dedi. 
İDDİALARI YANITLADI
Köy Muhtarı Ali Çimen ise;
“Ben çocukken Mut’tan buraya geldim. Burada büyüdüm. Halk ile iç içe oldum. Küçüklerimi sevdim, büyüklerimi saydım. Ben 10 senediler muhtarların yanında azalık görevim de oldu. Artık köyüme bakmak için aday oldum. Beni seçtiler sağolsunlar. Hizmet yapmaya sevdalıyım. 
Beni küçükken el elinde büyüyünce okula göndermemişler ama Halk Eğitimden 3 aylık kurs ile okur yazar belgesi aldım. Askerde kurs gördüm. Kimseden akıl almıyorum. Adaylığa kendimi adadım. Köylü beni sevip saymış bana desteği vermiş. Ben de bunun karşılığını köylüme çalışarak çıkaracağım. 
Köy halkı teveccüh göstererek beni destekledi. Ben daha önceki muhtarın da azasıydım. Muhtarlığım sırasında işimi hiç aksatmadım. Kimse benden bugüne kadar şikâyetçi olmadı. Okuma yazma biliyorum,  Benim içinde bu kazanan muhtarın okuma yazması yok demişler. Seçim Kuruluna gittim. Bana oku yaz dediler. Ben de iyi kötü okudum, yazdım. Şimdi sonucu bekliyoruz.”dedi.
Çimen, itiraz üzerine Merkez İlçe Seçim Kurulu'na çağrıldığını ve okuma- yazma testinden geçtiğini, yapılan incelemelerin ardından verilecek kararı beklediğini söyledi.