Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumunun 1446. sene-i devriyesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi tarafından ‘Selam Sana Ey Nebi’ adlı program düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı programda Kur'an tilavetinden, ilahilere ve sinevizyon gösterisine kadar birçok aktivite gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı programda gençlik merkezi üyeleri tarafından hazırlanan Ezan-ı Muhammediye, Kur-an Tilaveti, Yazı grubu gösterileri, Aşkın Def Grubu, minik öğrencilerin hazırlamış oldukları Hadis-i Şerif ve kum sanatı gösterileri katılımcılara unutulmaz bir program yaşattı.

Burkina Faso’dan misafir olarak gelen Süleyman Savaloga’nın Bilal-i Habeşi Hazretlerini canlandırmak üzere sahneye çıkarak Ezan-ı Muhammediye’yi okuması ise programda duygu dolu anlara sahne oldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, “Bir nevi diriliş, manevi uyanış olarak gördüğümüz Peygamberimizin veladetinin yıl dönümünün, kutlu doğumunun hepimiz için, tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdın hitabına mazhar olan âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimize salatı selam olsun. Onu görmenin, onu duymanın ve onun mübarek kokusunu teneffüs etmenin tarifsiz hazzını yaşayan ehli beytin ve kutlu ashabında Allah’ın selamı üzerlerine olsun. Böyle bir programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Peygamber efendimizin ahlakını sadece doğum gününde değil hayatımızın her anına yaymak gerektiğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ise,” Peygamberler belli bir bölgeye, belli bir kavme gönderilmişken o nebiler nebisi bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri kumlara gömülüyor, kan davaları almış başını gidiyor ve kadın ikinci sınıf varlık olarak kabul ediliyordu. Rabbimiz böyle bir kavme yol gösterici ve hidayet vesilesi olarak Hz. Muhammed (s.a.v) göndermişti. Burada şunu vurgulamak gerekiyor: Tüm bu olumsuzlukları önlerken günü kurtarmak değildi amaç. Bütün insanlığın saadeti için adalet ve merhamete dayalı yeni bir dünya kurmaktı. İşte bizlere de burada düşen evimizde, işimizde, okulumuzda, sosyal yaşantımızda, susmamızda, konuşmamızda, gülmemizde ve ağlamamızda yani her anımızda onun örnek yaşantısını düstur edinip sadece kendimizi değil bütün insanlığı kurtarma gayretinde olmayız” ifadelerini kullandı.

Program gençlik merkezi liderleri tarafından yapılan ikramların ardından sona erdi.