Sezen sözlerine bir hemşerimizin şikayetini aktararak başladı:
“Her Karaman’a gelişimde, gündüz ya da gece, eğitim aldığım Anafartalar Ortaokulu, Karaman Lisesi ve pansiyonunu hep ziyaret ederim. Anılarım yeniden canlanır. Anafartalar Ortaokuluna ilişkin yerel basında çıkan bir haber dikkatimi çekti. Haberde; valiliğin okulu belediyeye devredeceği, okulun yıkılıp yerine başka yerde derslikler yapılacağı yazıyordu.

Okullar insanların  kentlerle olan bağlarıdır. O mekanları yıkarsanız insanların kentle olan, geçmişleriyle olan bağlarını koparmış olursunuz. İnsanların anılarını öldürürsünüz. Anafartalar Ortaokulunun ilelebet aynı mekanda  aynı adla eğitime devam etmesi için başta kent yöneticilerimiz olmak üzere okulumuz mezunları, Karamanlı hemşerilerimiz  her türlü çabayı göstermelidirler. Okullarımızın özgün mimari özellikleri geleceğe taşınmalıdır, tıpkı  Hatuniye Medresesi gibi…”

Sezen şöyle devam etti:

Karaman Türkiye’nin kültür itibariyle  başat şehirlerinin başında gelir. Bu kimliği torunlarımıza taşımak görevimizdir. Anafartalar ortaokulu, Yunus Emre ortaokulu, Karaman lisesi …  Karamanın kimliğidir. Karaman kimliğini yaşatacak bu kurumlar; bahçeleri, binaları bu gün olduğu şekilleriyle gelecek yüzyıllara taşınmalıdır. Kent imar edilirken tarihi ve kültürel nitelikli olan bu mekanların bir taşına dahi zarar verilmemelidir; zarar verenler vebal altında kalır, “elleri taş olur”.

Gezi olaylarına da değinen Sezen;

“Son yıllarda büyük şehirlerimizde kamu arazilerinin,  okullarının rezidans, otel, alışveriş merkezi yapılmak üzere rantiyeye peşkeş çekildiği gözleniyor. Gezi parkının alışveriş merkezi yapılmak istendiği ortaya çıktı. Yetmezmiş gibi kimi tüyü bitmemiş memleketim çocuklarına terörist yaftası yapıştırıldı. Yanlışa izin vermeyelim sevgili hemşerilerim.

Önce Türkiye,  Önce Karaman. Bu seçimlerde CHP’yi iktidara taşıyalım, oylarımız CHP’ye, tüm hemşerilerimizi sevgi ve saygı ile selamlarım”  diyerek sözlerini tamamladı.