Karaman’da birçok alanda yatırımlar son hızıyla devam ediyor. Bu yatırımlar arasında Karaman’ın gelişmesine katkı sağlayacak olan ve Karaman halkına büyük hizmetler sunması hedeflenen hızlı tren projesi de bulunuyor. Temeli yaklaşık 2 yıl önce Başbakan Yardımcısı hemşehrimiz Lütfi Elvan tarafından atılan projede sona yaklaşıldı. Kısa süre sonrası açılışı yapılması planlanan Konya-Karaman arası hızlı tren hattı şehre birçok farklı yön katmaya hazırlanıyor. Karaman’a gelecek olan turistlerin yolculuklarını kısaltan hızlı tren, aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olan hızlı yük taşımacılığı ile de ticaretin gelişmesine katkı yapmayı hedefliyor. 
Bu denli önemli olan projenin açılışının, tren garının hemen yanında bulunan Toprak Mahsul Ofisi Genel Müdürlüğü ‘ne ait tahıl depolama silolarının gölgesinde gerçekleşecek olması Karaman halkının tepkisini çekiyor. Uzun yıllardır tren garının yanında hizmet veren tahıl siloları, Karaman’ın gelişmesiyle birlikte şehrin ortasında kalarak hizmetini devam ettiriyor. Vatandaşlar tarafından tepki toplayan ve şehrin görünümü bozan tahıl silolarının hala neden orda olduğu merak konusu oldu. Hızlı trenin gelmesiyle çağ atlayacak olan Karaman’da böyle bir görüntünün olması vatandaşları üzdü. Hızlı trenin siloların gölgesinde hizmet verecek olması şehrimize gelen misafirlerin ilk görüşte nasıl bir manzara ile karşılaşacağını da bize gösteriyor. 
Karaman’a çağ atlatacak olan hızlı trenin tahıl silolarının gölgesinde hizmet vermemesi için, vatandaşlar yetkililerden siloların kaldırılmasını istedi.