Aslen bir Ukrayna Firması olan SLAVA Süt ve Süt Ürünleri Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Karaman Organize Sanayi Bölgesi 11. Cd. No:8 Karaman adresinde, yapılan organizasyonla açıldı. Açılışa Tarım Bakanlığı Müsteşar Vekili Nihat Pakdil, Karaman Valisi Murat Koca, TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti Eski Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Terra Gıda Yönetim Kurlu Başkanı Voytovych Stanislav, Ukrayna Ulusal Süt Konseyi Başkanı Çagarovsky Vadim, Türkiye Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, Türk Ukrayna İşadamları Derneği Başkan Vekili Burak Pehlevan, Karaman OSB Yönetim Kurulu Üyesi Süreyya Peker siyasi parti temsilcileri, iş adamları, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.  

Açılış iki ülke milli marşının çalınmasıyla başladı. Ardından Konya Bozkır oyun ekibi gösterisi ile devam etti. Daha protokol konuşmalarına geçildi. Üretiminin büyük bir bölümünü ihraç edeceği öğrenilen Slava Süt'ün açılış kurdelesi kesildi. Slava Süt Ukrayna'nın en büyük süt üretici firmalarından birisi olarak görülüyor. Slava Süt Fabrikası günde 1000 ton süt işlemeyi planlıyor. Ayrıca fabrikada 390 kişi istihdam edilecek.

Slava Süt, kalıplandırılmış kaplanmış lor peynir, konsantre süt, tereyağı, toz haline getirilmiş süt ve yenilebilir kazeini üretimi ile toptan süt piyasasına hızlı girmeyi hedefliyor. 

Necati ERMİŞ