Sonbahar’da başlayan kış aylarını aratmayan soğuk hava, Ekim ayına hızlı girdi.
Karaman’da hafta sonu etkili olan soğuklarla birlikte vatandaşlar kışlık giyeceklerini gar dolabından çıkardı, dışarıya öyle çıktı.
Sonbaharda sıcaklıkların 10 derece birden düşmesi ile Karaman kent merkezinde mağazalarda kışlık ürünlerde vitrinlerini süslemeye başladı.
İsmet paşa ve istasyon caddelerinde faaliyet gösteren mağazalar, kış sezonuna hazırlık yaptığı gözlenirken, bazı mağazalarda kışlık ürünlerle birlikte fiyat kampanyasını hemen başlattı.

HER MAĞAZADA FARKLI  İNDİRİM SEÇENEĞİ
Kentte birbiriyle rekabet eden mağaza ve firmalar müşteri kapma yarışında öne geçmek için çeşitli indirim seçeneklerini de sunmaya başladı.  Bazı firmalar yeni sezonda yüz güldürecek fiyatlar eşliğinde çeşitli indirim imkanları sağladı.
Öte yandan il genelinde Cuma gününden itibaren etkili olan hava sıcaklıklarının hafta sonu mevsim normallerinin altında seyretmesi ile yüksek kesimlerde soğuk hava daha da etkili oldu. Bazı bölgelerde rüzgarla birlikte karayele dönen etkili soğuklar, mağazalarda bay bayan sweat, bay bayan triko, gabardin, hırka kazak ve montlar satışlarını ön plana çıkardı.