Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün bu konu ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında;
 
“Karamanımızı spor tesisi ve spor altyapısında daha güçlü hale getirmek için yaptığımız çalışmalar devam ediyor.

Özellikle gençlerimizi spor alanları ile buluşturacak olan yatırımlara büyük önem verdiğimizi belirtmek isterim. İlimizde devam eden spor yatırımlarının son durumunu Karamanlı Hemşerilerimize iletmek isterim. Şöyle ki:

1.Karaman Gençlik Merkezi inşaatı ihalesi yapılmış olup, ihaleye yapılan itirazlar sonuçlanmış ve inşaatın yapımına yakın zamanda başlanacaktır.
2.Karaman Kemal Kaynaş Stadyumu tartan pist ve çim saha onarımı ihalesi yapılmış, onarım için yer tespiti gerçekleşmiştir. müteahhit firma mevsim şartlarına uygun olarak çalışmalara başlayacaktır.
3.Karaman 3000 kişilik kapalı spor salonu projesinde arsa meselesi özelleştirme idaresi başkanlığında çözüme kavuşmuş, ancak, özelleştirme yüksek kurulu onayını beklemektedir.
4.Kazımkarabekir İlçemize 1 çim saha kazandırmak üzere gençlik ve spor genel müdürlüğümüz çalışmalara başlamıştır.
5.Başyayla İlçemizde yapımı yarım kalan kapalı spor sahası inşaatına gençlik ve spor bakanlığımız tarafından ödenek temin edilmiş olup, spor salonu ihale aşamasındadır.
6.Sarıveliler İlçemizde yapımı düşünülen kapalı spor salonu inşaatında arsa temini beklenmektedir.

Yukarda kısaca ifade ettiğimiz çalışmalar yatırıma dönüşecek ve yatırımlar tamamlandığında Karaman İlimiz spor tesisi ve spor altyapısı açısından önemli imkanlara kavuşacaktır. Tüm yatırımların ilimize kazandırılmasında, emeği geçen herkese Karaman Halkı adına teşekkür eder, yatırımların ilimize hayırlı olmasını dilerim,''dedi.




Mevlüt AKGÜN
Karaman Milletvekili